1515

USA-börser: Nätta små uppgångar

New York-börserna avslutade fredagen med en blygsam uppgång, efter att flera indextunga bolag fått höjda rekommendationer, med Procter & Gamble i spetsen.

"Aktiemarknaden ska vara en ledande indikator. Vi ser en snabb förbättring i intäkter, och jag tror att aktiemarknaden speglar det", sade David Kelly, chefsstrateg på JP Morgan till Bloomberg News.

Vid stängning var
Dow Jones Industrial Average upp 0,4 procent på 9.820 medan S&P 500 steg 0,3 procent till 1.068. Nasdaq klättrade 0,3 procent till 2.133.

Stor volym omsattes
på New York-börserna. Omsättningen låg på 2,1 miljarder aktier på New York Stock Exchange medan den var 3,0 miljarder på Nasdaq.

Sandisk steg 5,4
procent efter en höjd rekommendation från Bank of Amerika till köp från underperform, och sade att utsikterna för Sandisk visar en "dramatisk" återhämtning till vinst.

Även matvarujätten Procter
& Gamble var ett draglok på Dow Jones och steg 3,2 procent efter att Citigroup höjde sin rekommendation för aktien från behåll till köp. Banken höjde också riktkursen till 66 dollar från 54 dollar och sade i rapporten att Procter & Gamble "gör sig redo att bli mer aggressiva för att vinna tillbaka förlorade marknadsandelar".

Texas Instrument klättrade
1,9 procent. Bolaget meddelade efter torsdagens stängning att det kommer att höja den kvartalsvisa utdelningen med 1 cent till 12 cent per aktie.

"Aktiemarknaden är väldigt
stark. Saker förbättras mycket snabbare än folk tror. Och det borde reflekteras i bolagsintäkter som överstiger förväntningarna", James Paulsen, investeringsstrateg på Wells Capital.

Palm föll 3,0
procent efter att bolaget på torsdagen efter stängning redovisade en förlust för det första kvartalet på 164 miljoner dollar. Vidare understeg Palms försäljningsprognos för de kommande tre månaderna analytikers förväntningar.

Marknaden fokuserar nästa
vecka på Federal Reserves räntebeslut, som presenteras på onsdagen, samt ett G20-möte, som pågår under 24-25 september.

På obligationsmarknaden steg
tioåringens ränta med 9 punkter till 3,47 procent. Uppgången härleddes till vinsthemtagningar inför Feds räntebeslut.

Ericsson handlades 48
öre högre jämfört med vid Stockholmsbörsens stängning.


Innehåll från FrameryAnnons

Framery ger effektivare och gladare arbetsplatser

En väsentlig andel av stressrelaterade problem grundar sig i stressiga och högljudda kontorsmiljöer, där över 50 procent av alla personer har svårt att koncentrera sig i öppna kontorslandskap*.

– Stressiga miljöer kan få stora konsekvenser. När vi nu alltmer börjar återgå till kontorsarbete är det därför centralt att erbjuda sina medarbetare störningsfria lösningar, betonar Rasmus Nanhed, Head of Sales på Framery. 

Sedan 2010 har branschpionjären Framery utvecklat ljudisolerade telefon- och möteshytter. Enligt Jukka-Pekka Holopainen, Sales Director för Nordics, Middle East & Africa, handlar företagets affärsidé i slutändan om att göra folk gladare – och friskare. 

– Enligt BBC Capital minskar till exempel den individuella produktiviteten med runt 15 procent på ett kontor med öppen planlösning. Många störningsmoment leder helt enkelt till mental stress, vilket påverkar både hälsa och effektivitet negativt. Med våra mötes- och telefonpodar får medarbetarna möjlighet att arbeta fokuserat och utan buller och störningar.

En snabb och kostnadseffektiv lösning

Det är emellertid inte bara flexibilitet som är Framerys styrka. Podarna kan levereras inom fyra veckor över hela världen via Framerys återförsäljare och inkluderar allt som behövs för att komma igång direkt. El- och USB-uttag, såväl som belysning, ventilation och ljudisolering är redan på plats. 

De flyttbara podarna finns i ett flertal storlekar, vilka lämpar sig för allt från enskilt arbete till möten på 4-6 personer. Poddarna installeras snabbt och är redo att användas direkt. Det är en flexibel lösning, med överlägsen ljudisolering, ergonomi och akustik. Som användare kan du vara säker på att ditt samtal inte kan höras in eller ut ur podden.

– Därtill är hytterna långt bättre ur miljösynpunkt än fasta väggar. Att bygga till mötesrum eller slå upp nya väggar är ineffektivt i längden – förr eller senare kommer företagets behov att ändras och plötsligt behöver man bygga om igen. Det blir dyrt både ekonomiskt och klimatmässigt. En mötespodd från Framery kan enkelt flyttas eller tas med till nästa kontor, konstaterar Rasmus.

Större acceptans av hemarbete ger mer videomöten

Det talas mycket om framtidens kontor och hybrid arbetsmodell vilket innebär att fler människor ibland kommer att arbeta från sina hem eller andra platser än kontoret. 

– Folk har blivit vana vid att arbeta i lugn och ro därhemma och videomöten har kommit att bli norm för de flesta. Detta lär inte förändras även om allt fler återvänder till kontoren. Ett halvfullt kontor med personer som samtidigt sitter i videomöten kommer att lyfta ljudnivåerna till svindlande höjder. Att spontant kunna droppa in i en pod för enskilt arbete eller boka utrymme för viktiga videomöten kommer att vara avgörande för många, fortsätter Rasmus.

Kan både hyras och köpas

För att ytterligare öka sina kunders valmöjlighet erbjuder Framery podar både till uthyrning och försäljning. Det går lika bra att beställa sina podar direkt på Framerys hemsida, som att kontakta sin ordinarie återförsäljare; Framery samarbetar med de flesta stora kontorsmöbelaktörerna. 

– I nuläget vet vi inte hur framtiden kommer att se ut, men allt pekar på att snabbrörlighet och effektivitet kommer att vara än mer affärskritiskt under de kommande åren. Vill man då utveckla ett kontor efter morgondagens behov behöver man snabbt kunna anpassa både sig själv och sin verksamhet. Där kan vi hjälpa till, med kostnadseffektiva och smarta lösningar, avslutar Jukka-Pekka.

Läs mer om Framerys podlösningar

* Källa: University of Sydney

 

Mer från Framery

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Framery och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?