1515

USA-börser: Svag uppgång väntas

Terminerna indikerar mindre rörelser men med dragning upp när handeln i New York inleds på tisdagen efter att Texas Instruments höjt sin prognos samtidigt som investerarna avvaktat detaljer kring bankernas återbetalning av Tarp-medel.

Texas Instrument, som är den näst största halvledartillverkaren i USA efter Intel, steg 6,2 procent i förhandeln sedan bolaget efter stängning på måndagen höjt sin tidigare prognos avseende försäljning och vinst för det andra kvartalet i år. Bakom höjningen uppgavs ligga att kunderna nu har arbetat ned det mesta av sina lager.

Banksektorn väntas åter
komma i fokus efter att Bloomberg News rapporterat att det amerikanska finansdepartementet på tisdagen planerar att annonsera att tio banker ska få tillåtelse att återköpa aktier som regeringen har tagit in som ersättning för utbetalningar i Tarp- programmet.

Enligt Bloomberg News
uppgiftslämnare finns JP Morgan Chase bland de banker som har godkänts för återbetalning av Tarp-medel. Även Goldman Sachs, American Express och State Street finns bland de banker som har sålt aktier och emitterat skuldebrev, vilket demonstrerar att de inte längre behöver statligt stöd

Wall Street Journal
har liknande uppgifter och enligt tidningen väntar sig finansdepartementet nu en initial återbetalning från de största bankerna om 50 miljarder dollar, dubbelt så mycket som tidigare förväntats.

JP Morgan steg
0,8 procent, Goldman Sachs var 0,3 procent högre, American Express klättrade 2,1 procent och State Street avancerade 0,7 procent i förhandeln.

Citigroup var marginellt
högre i förhandeln. Enligt Financial Times har banken bekräftat att den planerar att lansera planerna på en kapitalinjektion om 33 miljarder dollar under veckan.

Tisdagens amerikanska statistikagenda
är tunn och innehåller endast grossistlager i april, klockan 16.00. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntas en nedgång med 1,2 procent.

Noteringar kring kl 15.00
Termin Förändring
Terminen för Dow Jones 0,08%
Terminen för S&P 500 0,18%
Terminen för Nasdaq 0,35%
2-åriga USA-räntan -0,0722 till 1,3258%
10-åriga USA-räntan -0,0315 till 3,8421%
Olja, US WTI +1:42 USD till 69:51 dollar per fat
Olja, Brent +1:45 USD till 69:33 dollar per fat


Innehåll från 24sevenOfficeAnnons

24SevenOffice: Vi hjälper HSB att spara mer än 25 000 timmar per år i fakturahantering

Genom en fullt ut automatiserad AI-lösning i molnet kan företag nu effektivisera sina bokföringsfunktioner och ta nästa steg i digitaliseringen. Vi har pratat med Ståle Risa, VD i 24SevenOffice, som förklarar hur deras AI Assistant mer än halverar tidsåtgången vid fakturahantering i jämförelse med lösningar utan AI och ger 90% tidsbesparing i snitt per bokförd verifikation. 

För att få full effekt av automatiseringen behövs en äkta AI-lösning. Man behöver ta steget från robotic process automation, RPA, till en fullskalig AI lösning med machine learning, där systemet utvecklar sig och lär sig företagets behov längs vägen. Ett företag som verkligen har sett den positiva effekten av detta är HSB som använder sig av 24SevenOffices AI-lösning.

– Vi är på väg att spara över 25 000 timmar årligen genom att automatisera manuell fakturahantering när AI Assistenten är implementerad i alla våra regioner. Detta är en otrolig tidsbesparing som gör att de anställda kan lägga mer tid på andra värdeskapande uppgifter i verksamheten, såsom företagsstrategi, fastighetsbehov och kapitalinvesteringar. AI Assistant förändrar våra anställdas vardag och även hur vår verksamhet fungerar, säger Fredrik Wiktor, Applicant Management Lead i HSB Affärsstöd.

AI skapar bättre underlag för affärsbeslut

AI Assistant kan enkelt integreras med alla kända svenska redovisningssystem eller användas separat, och effektivitetsvinsterna är stora. 

– AI har många fördelar, det effektiviserar verksamheten så att du kan använda din personal för mer värdeskapande uppgifter. I tillägg frigör du tid och sparar pengar samt minskar felmarginalen. Datadriven redovisning gör också att du får tillgång till mer kvalitativ data och uppdaterade nyckeltal, som genererar mer relevanta prognoser och underlag för bättre affärsbeslut, berättar Ståle Risa, VD på 24SevenOffice.

Stark tillväxt i Norden

24SevenOffice, som grundades i Norge 1997, är marknadsledande i Norden när det kommer till att automatisera ekonomifunktioner. Med företagets affärssystem kan kunderna skräddarsy moduler, funktioner och integrationer, för att automatisera fler processer inom administration.

– Innovation och automatisering ligger i vårt DNA, vi är pionjärer inom branschen och levererar nu det första AI-baserade systemet för fakturahantering på marknaden. Vi utvecklar våra tjänster hela tiden för att hjälpa företag att fullt ut automatisera administrativt arbete, säger Ståle Risa.

24SevenOffice ser idag en stark tillväxt i både Sverige och Norge, och förutom HSB i Sverige använder sig även bland annat PwC och BDO i Norge av företagets AI Assistant. 

– Vi vänder oss främst mot medelstora och stora redovisningsbyråer och företag som hanterar stora fakturavolymer. De är dem som kan göra de största vinsterna, avslutar Ståle Risa. 

Läs mer

Om 24SevenOffice

Vi är Nordens ledande molnbaserade affärssystem med över 62 000 nordiska företag på kundlistan. 24SevenOffice är börsnoterat på Spotlight Stock Market i Sverige och har över 150 anställda. Bolaget föddes i molnet och är i framkant inom teknologi gällande AI och digitalisering av ekonomistyrning både för företag och redovisningsbranschen.

Mer från 24sevenOffice

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 24sevenOffice och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?