1515

New York: Oviss inledning väntas på Wall Street

Terminerna pekar på en blandad inledning på dagens handel i New York. Flera detaljhandelsbolag har innan öppning kommit med försäljningssiffror för maj som i de flesta fall överraskade på den negativa sidan.

S&P 500 terminen är för närvarande upp 2,7 punkter medan Nasdaq 100-terminen har backat 0,75 punkter.

Försäljningen i jämförbara
butiker för klädfirman Gap sjönk med 6 procent i maj, vilket var en något större än de 5 procents nedgång som analytikerna hade räknat med.

Limited Brands, som
bland är ägare till Victorias Secret, försäljning i jämförbara butiker sjönk med 7 procent i maj, vilket var precis vad analytikerkåren hade förväntat sig.

Både American Apparel
och Ambercrombie & Fitch rapporterade försäljningssiffror som var sämre än väntat. Ambercrombies jämförbara försäljning rasade med 28 procent, väntat var 23 procent, och America Apparels dito sjönk med 10 procent, väntat var 4 procent.

En stor vinnare
i förhandeln var biotech-bolaget Novavax som steg med hela 33 procent efter att ha signerat ett avtal om utveckling av ett influensavaccin med National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

En annan vinnare
var Fifth Third Bancorp som steg med 4,0 procent. Banken har utökat kontantdelen i erbjudandet att konvertera preferensaktier till stamaktier.

Antalet nya arbetssökande
uppgick till 621.000 förra veckan. Det var marginellt högre än de väntade 620.000.

Produktiviteten under det
första kvartalet revideras upp till 1,6 procent från den preliminära siffran på 0,8 procent. Analytikerna hade väntat sig en upprevidering till 1,2 procent. Chefen för Federal Reserve, Ben Bernanke, kommer klockan 14.45 att hålla ett tal vid en bankkonferens. Lite senare, klockan 15.00, väntas Bank of Canada komma med ett räntebesked.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?