1515

Börsen: Återhämtning efter dyster gårdag

Kurserna på Stockholmsbörsen öppnade upp på torsdagen då bland annat sektorerna bank och fastighet tog tillbaka en del av onsdagens nedgångar. Marknadsaktörerna ser fram emot de penningpolitiska beskeden från ECB och Bank of England efter lunch. Några ränteförändringar väntas inte men kommentarerna är alltid intressanta.

SIX Generalindex var klockan 09.50 upp 0,9 procent till 234 medan OMXS30-index ökade 0,8 procent till 777. Omsättningen var 2,2 miljarder kronor.

Bankerna återhämtade sig något efter gårdagens ras. Nordea steg 2,4 procent till 59,40 kronor, Handelsbanken 1,5 procent till 139 kronor, SEB 3,0 procent till 30,90 kronor och Swedbank 5,3 procent till 40 kronor.

Även fastighetssektorn kom tillbaka efter två dagar med utförslöpa. Fabege förbättrades 3,0 procent till 31,10 kronor och Kungsleden 2,9 procent till 39,50 kronor.

Teleoperatören Millicom trycktes ned 0,8 procent till 460 kronor. Investmentbanken Morgan Stanley har sänkt rekommendationen för aktien till jämvikt, från övervikt.

Medicinteknikföretaget Q-Med har fått 60 miljoner dollar som en första delbetalning från Oceana Therapeutics. Den amerikanska konkurrensmyndigheten har inte framför några invändningar mot försäljningen av Q-Meds amerikanska dotterbolag. Aktien avancerade 1,7 procent till 41,30 kronor.

Ventilationsföretaget Systemair försämrade fjärde kvartalets resultat efter finansnetto med 70 procent till 21 miljoner kronor. Utdelningen halverades till 75 öre per aktie. Aktien halkade ned 1,9 procent till 46,10 kronor.

Miljöteknikkoncernen Opcon har fått en order på fem Powerbox till Australien med ett ordervärde överstigande 50 miljoner kronor. Bolaget har också köpt in sig i en australiensisk distributör. Aktien klättrade 12,5 procent till 52 kronor.

Nederman stiger med 4,7 procent i inledningen till 78,50 kronor efter en köprekommendation i Veckans Affärer.


Innehåll från VerizonAnnons

Därför är 5G en central del av den fjärde industriella revolutionen

Med 5G är framtidens affärsmiljö redan här, men det är privat 5G som kommer att förändra industrin. Det anser Fredrik Hallenborg, nordisk chef på Verizon Business.

– Vi ser 5G som en katalysator för framtida innovationer. Vi arbetar redan nära våra kunder för att hjälpa dem att inse den verkliga potentialen med 5G – och vad den kan göra för deras företag, säger han.

Ta en titt på de senaste artiklarna för att ta reda på trenderna i den snabbrörliga 5G-världen för företag. 

Vi närmar oss slutet av pandemin och även fast många bolag har brottats med stora utmaningar har även många affärsstrategier blivit starkare. Företag över hela världen har inte bara tvingats välkomna distansarbete, många har dessutom lyckats öka sin produktivitet tack vare de förändringar som genomfördes i början av 2020. Under det senaste året har de omfamnat ny teknik för att skynda på sin digitala transformationsresa. I dag är många företag mer flexibla – och bättre rustande inför framtiden. 

– Vi har sett företag förändras genom fyra faser till följd av pandemin. De har först reagerat sedan optimerat verksamheten för att i slutfasen justerat sina positioner för att de ska vara redo att accelerera på marknaden, säger Fredrik Hallenborg, nordisk chef på Verizon Business. 

Han tror att den teknik som nu växer fram, som exempelvis privat 5G, kommer att vara drivkraften för många branscher som vill överleva i framtiden. Det rör allt från detaljhandel med förändringar kring hur vi köper och handlar, men även själva upplevelsen till tillverkningsindustrin där övervakning, skydd och spårning är i fokus. 

Råder ofta förvirring

– På grund av de olika anslutningstekniker som finns tillgängliga på marknaden idag, som till exempel wifi 6 och publikt 5G, så råder det ofta förvirring kring de olika egenskaperna och affärsfördelarna med privat 5G. Publikt 5G är öppet för konsumentmassorna och hanteras av en mobilnätsoperatör, säger Fredrik Hallenborg och fortsätter: 

– Ett privat 5G-nätverk körs på sin egen hängivna utrustning och dess täckning, prestanda, underhållsschema och säkerhet är oberoende av offentliga tjänster. 

Om vi ​​tittar på wifi 6 och 5G-tekniken så finns det även tydliga skillnader. Wifi används främst för trådlöst LAN och inomhusbehov. Dess kompakta struktur och komplexa fasta anslutningar kan göra det svårt att hantera stora industriella miljöer. Wifi 6 och 5G förväntas komma att samexistera under en tid framöver. Verizon siktar därför på att fortsätta hantera båda teknikerna för att kunna erbjuda företag optimala lösningar baserat på deras individuella användningssätt. 

– Många företag vill vara en del av den fjärde industriella revolutionen och 5G kommer att bli centralt för denna transformationsresa. Vi vet, och förstår 5G, oavsett om den är publik eller privat, säger Fredrik Hallenborg. 

Ta en titt på de senaste artiklarna för att ta reda på trenderna i den snabbrörliga 5G-världen för företag. 

 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?