USA-börser: Bred uppgång

De amerikanska börserna steg på bred front i den inledande handeln på onsdagen. I spetsen för uppgången gick bankerna och energibolagen.

Vid 16.30 noterades Dow Jones Industrial Average-index 1,7 procent högre, på 8.153. S&P 500-index steg 1,9 procent, till 871,0, medan Nasdaq Composite noterades 2,0 procent högre, på 1.706.

Omsättningen på New
York Stock Exchange uppgick till 252 miljoner aktier medan drygt 496 miljoner aktier bytte ägare på Nasdaq.

Bankerna hade en
bra inledning på handelsdagen efter att investmentbanken Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller höjt rekommendationen för hela sektorn till marketweight från tidigare underweight.

Citigroup tog ledningen
med en uppgång på 8,0 procent. Bank of America avancerade 7,2 procent och JP Morgan klättrade 3,4 procent.

"Marknaden säger nu
att det finns en möjlighet att bankerna kommer att tjäna pengar och att de vinsterna kommer att bygga upp deras balansräkningar", säger Robert Lutts, chefsinvesterare på Cabot Money Management.

Även oljebolagen lyfte
efter att en svagare dollar sett till att lyfta oljepriset högre.

Chevron klättrade 0,8
procent och Exxon gick upp med 0,9 procent.

Åt andra hållet
gick ett flertal läkemedelsbolag, som gått starkt de senaste dagarna på oron för svininfluensan.

Bristol-Myers sjönk med
3,1 procent, Medco Health Solutions gick ned med 3,6 procent och Pfizer backade 0,6 procent.

United Microelectronics meddelade
att transporter av specialbyggda datorchip kan komma att mer än fördubblas efter att kunder som Qualcomm spått bättre försäljning än väntat. Aktien steg med 8,1 procent.

Även ett flertal
andra teknikbolag fanns på vinnarlistan. Cisco fick se aktien stiga med 3,6 procent och AT&T klättrade 1,3 procent.

På statistikfronten kom
det första estimatet av USA:s bruttonationalprodukt in på onsdagen. Statistiken visade att amerikansk bnp minskade med 6,1 procent i beräknad årstakt under det första kvartalet.

Analytikerna hade väntat
sig en minskning på 4,7 procent, enligt Bloomberg News.

Samtidigt steg den
privata konsumtionen med 2,2 procent. Analytiker väntade en ökning med 0,9 procent.

På obligationsmarknaden låg
tioåringen nära oförändrad på 3,01 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?