Carnegie tar hem Fabegevinsten

Carnegie säljer nu storposter ur den aktieportfölj som togs över från den pressade finansmannen Maths O Sundqvist. Carnegie gör rejäla reavinster, men har fortfarande långt kvar innan förlusterna i spåren av Sundqvistaffären täckts.

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från SäkraAnnons

Säkra satsar på tillväxt och blir en helhetsleverantör av försäkringslösningar

Vi kan nu på ett tydligare sätt än tidigare erbjuda helhetslösningar samtidigt som vi värnar om det som Säkra står för, ett bolag med kunden i fokus, tydlig lokal förankring och stort entreprenörskap, säger Eva Pantzar Waage, VD och koncernchef på Säkra.
Vi kan nu på ett tydligare sätt än tidigare erbjuda helhetslösningar samtidigt som vi värnar om det som Säkra står för, ett bolag med kunden i fokus, tydlig lokal förankring och stort entreprenörskap, säger Eva Pantzar Waage, VD och koncernchef på Säkra.

Försäkringsförmedlare står idag inför flera stora utmaningar då efterfrågan på digitala verktyg ökar, kundernas behov blir allt mer komplexa och konkurrens från nya aktörer påverkar marknaden. Försäkringsförmedlaren Säkra, som under det senaste året genomgått en omorganisation från en ren franchisemodell till ett aktiebolag, är nu en ledande aktör på marknaden.

– Genom att Säkra har fått in Adelis som huvudägare har vi fått möjlighet att verka i den konsolidering som pågår i branschen och samtidigt kunna attrahera de bästa kompetenserna till oss. Detta gynnar både våra befintliga och nya kunder då vi nu på ett tydligare sätt kan erbjuda samtliga kunder all den kompetens som finns inom Säkra, säger Eva Pantzar Waage, VD och koncernchef på Säkra.

Försäkringsförmedlare har de senaste tio åren fått höga branschbetyg när det gäller kundnytta, både inom privat- och företagsmarknaden. Något som Eva Pantzar Waage menar beror på att rådgivning bidrar till ett bättre och mer träffsäkert försäkringsskydd.

– Det är tydligt att kunder som får personlig rådgivning är mycket nöjda med den rådgivning de får samtidigt som fler val blir gjorda. Vi ser också att försäkringsförmedlare behöver kunna erbjuda en större palett av tjänster, för att möta kundernas önskemål om fler lösningar från samma aktör. Det är precis det vår omstrukturering leder till, att vi samlar all den kompetens som finns inom Säkra. Därmed säkerställer vi att våra kunder får rätt försäkringsskydd inom samtliga försäkringsområden oavsett vart de befinner sig geografiskt.

Tidigare har Säkra bestått av 60 franchisebolag men i och med omorganisationen blir Säkra ett aktiebolag med 20 team runt om i Sverige där man inom varje team säkerställer en hög kompetens inom placeringsrådgivning, liv-, sak- och gruppförsäkringsområdet.

– Vi satsar på utökad digitalisering och IT-stöd, allt för att få högre effektivitet internt och en bättre kundupplevelse. Med en platt organisation och närhet till kund i kombination med personlig rådgivning med stöd i digitala verktyg har vi ett vinnande koncept, menar Eva Pantzar Waage.

Det finns idag en hög förmedlarpenetration och konsolideringen fortsätter både i Sverige och Europa. Att skapa tillväxt genom att köpa upp fler förmedlarbolag är en del i Säkras tillväxtresa.

– Vi vill växa genom att vara med i den konsolidering som pågår i branschen. Sedan Adelis tillträdde som ägare för knappt ett år sedan har vi förvärvat 15 förmedlarbolag som matchar vår affärsmodell. Det sistnämnda är mycket viktigt för oss eftersom det gäller att vi vågar bygga på rätt sätt, med rätt produkter och med rätt medarbetare redan från grunden. Samtligt värnar vi om det som Säkra står för, vi är ett bolag med kunden i fokus, tydlig lokal förankring och stor entreprenörsanda. Vi har startat vår expansion i Norden och kan därför hjälpa kunder som även har verksamhet i de nordiska länderna. Nästa steg är att ta klivet ut i Europa, avslutar Eva Pantzar Waage.

Säkra

Vi är en av Sveriges största försäkringsförmedlare med fokus på livförsäkring, sakförsäkring och finansiell rådgivning – för privatpersoner, företagare och offentlig sektor. Säkra omfattar drygt 60 kontor över hela Sverige och verkar för hög kompetens, kvalitet och god service.

sakra.se 

 

Mer från Säkra

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Säkra och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?