Europabörserna trotsade influensaoro

Europabörserna lyckades avsluta dagen på plus trots oro för att svininfluensan ska fortsätta att sprida sig, vilket också tyngde indexen under större delen av dagen. En hyfsad USA-inledning bidrog positivt.

Klockan 17.35 var Dow Jones Euro Stoxx 50-index upp 0,1 procent, medan det bredare Bloomberg European avancerade 0,5 procent.

Londons FTSE 100-index
ökade med 0,1 procent, lyft av stark utveckling från framför allt läkemedel och bioteknik. På minus hittades samtidigt flertalet råvarubolag.

Frankfurts DAX slutade
på plus 0,4 procent. Deutsche Bank och energibolaget Eon gick stark samtidigt som oron för svininfluensa tryckte ned Lufthansa nästan 10 procent.

Paris CAC slutade
oförändrad.

Bland förlorarna hittades
Air France som backade 6,3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?