USA-börser: Dystra rapporter väntas tynga

Kurserna på New Yorkbörsen väntas inleda nedåt efter gårdagens uppgång. Dagen har bjudit på mängder av tunga rapporter och bland de mest uppmärksammade finns Morgan Stanley, vars rapporterade förlust får investerarna att dra näsan åt sig.

S&P 500 terminen är för närvarande ned 10 punkter medan Nasdaq 100-terminen har backat 10 punkter.

Lugnande besked från
den amerikanska finansministern Timothy Geithner om att bankerna har tillräckligt med kapital för att klara sig, fick börsen att vända upp igår. Idag breder dock pessimismen ut sig på nytt och orosmolnen kretsar som vanligt kring finanssektorn.

Investmentbanken Morgan Stanley
redovisade ett sämre resultat per aktie än marknaden trott och även omsättningen understeg förväntningarna. Dessutom meddelade banken att de sänker kvartalsutdelningen och aktien backade i förhandeln.

Bättre gick det
då för flygjätten Boeing, trots att bolaget rapporterade ett något sämre resultat per aktie än väntat. Aktien ökade något i den tröga förhandeln.

Yahoo släppte sin
rapport efter stängning igår och bolaget redovisade då bland annat ett vinstras på 78 procent. Yahoo meddelade även att de ämnar skära ned arbetsstyrkan med 5 procent.

Hamburgerkedjan McDonalds redovisade
ett nettoresultat exklusive engångsposter på 0,91 dollar i det första kvartalet 2009, vilket var något bättre än 0,82 dollar per aktie.

På onsdagens agenda
väntas klockan 16.00 statistik över huspriserna i USA. Senare meddelas storleken på landets oljelager.

Efter börsens stängning
fortsätter rapporterna att trilla in då bland annat Apple presenterar sina delårsresultat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?