Stockholmsbörsen: Uppgång att vänta

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagen stabilt och kanske med en dragning uppåt med stöd av den starka stängningen på gårdagens USA-börser.

Wall Street gick upp i går sedan finansminister Timothy Geithner sagt att de flesta bankerna har tillräckligt med kapital. Dow Jones steg 1,6 procent, S&P 2,1 procent och Nasdaq 2,2 procent.

Yahoo steg 4,2
procent i den amerikanksa efterhandeln på en kvartalsvinst över förväntan. USA-terminerna är dock ned under morgonen.

Asienbörserna visar en
blandad bild. Nikkei är upp 0,2 procent och Kospi 1,4 procent, men Shanghai Composite faller 2,0 procent och Hang Seng är ned 1,1 procent.

Europabörserna väntas öppna
med små uppgångar. Dax index antas initialt stiga 0,3 procent och CaC 40 index 0,4 procent, enligt CNBC.

Electrolux redovisar -69
miljoner kronor i resultat efter finansnetto och exklusive jämförelsestörande poster för första kvartalet. Analytikernas förväntningar var -356 miljoner. Bolaget ser inga tecken på återhämtning av efterfrågan på huvudmarknaderna men ser tidiga tecken på en botten i USA.

Tele2 redovisar ett
EBITDA-resultat på 2.227 miljoner kronor för första kvartalet. Analytikernas förväntningar låg på 2.054 miljoner. Bolaget höjer prognosen för 2009 års kapitalinvesteringar något.

Norske Skog ser
ett väsentligt svagare resultat under det första kvartalet 2009 jämfört med det fjärde kvartalet 2008. Efterfrågan har varit svag under inledningen av året, vilket delvis är kopplat till minskade lager hos kunderna. Resultatet för första kvartalet väntas ändå bli något bättre än motsvarande period i fjol.

Stigas gräsklippare och
fabriken i Tranås dras in i den finansiella krisen. Moderbolaget GGP i Italien är hårt skuldsatt ooch har brutit mot bankernas lånevillkor.

Höganäs kommer med
rapport klockan 09.00, Assa Abloy 12.00 och MTG 13.00.

Exklusive utdelning handlas
bland annat Getinge 2,40 kronor, Loomis 2,25 kronor och SKF 3,50 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?