MTG toppar förväntningarna

MTG redovisar ett resultat före skatt om 195 miljoner kronor för det första kvartalet (583), vilket kan jämföras med förväntade 107 miljoner kronor, enligt SME Direkts prognossammanställning.

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Protector FörsäkringAnnons

Protector Försäkring skapar hållbarhet för förmedlare och kunder genom låga kostnader och hög kvalitet

Genom omfattande digitalisering och automatisering, låga omkostnader och en relativt stor omsättning per anställd kan Protector Försäkring leverera försäkringstjänster med hög kvalitet till låg kostnad.

– Genom att göra detta över lång tid har vi blivit ett hållbart alternativ för personal, kunder och investerare. Det förklarar också vår kraftiga tillväxt, säger Hans Didring, VD på Protector Försäkring i Sverige.

 

Protector Försäkring erbjuder försäkringar till företagskunder och offentlig sektor i Norden och Storbritannien. 

Hans Didring startade den svenska delen av företaget 2011 och sedan dess har företaget haft en lönsam tillväxt i Sverige och gått från noll till 1.6 miljarder kronor i premievolym.

– Vi har en stor marknadsandel på flera segment inom förmedlad försäkring, däribland kommuner, bostadsfastigheter och motorförsäkringar. Det har vi klarat tack vare framstående kostnads- och kvalitetskontroll, säger han.

Bakom framgången finns också en medveten strategi att i alla led arbeta med hållbarhet och ESG, alltså frågor rörande miljö, samhälle och styrning.

– Hållbarhet är något som ligger i allas intresse. Vår omfattande digitalisering, där i princip all kundkontakt kan skötas digitalt, är ett sätt att spara resurser och öka hållbarheten. Vi ser att både förmedlare och kunder uppskattar detta, säger han.

Miljömedvetenhet i skadeåterställande

Ett annat och kanske tydligare exempel är de reservdelar som används för att återställa skador på motorfordon. I möjligaste mån ersätts trasiga delar med begagnade delar, så länge de är nyare och mindre använda än den del som byts ut. Därmed slipper man ta en helt ny reservdel.

Det garanterar också att kunden får en originaldel istället för en billig replika som kan vara tillverkad under sämre förhållanden.

– Det är en lösning som är bättre miljömässigt och som dessutom är mer hållbar. Vi har alla ett intresse av att skydda vår miljö, förklarar Hans Didring.

Alla de hantverkare och bilverkstäder som Protector Försäkring samarbetar med för att återställa skador på fordon och fastigheter tvingas skriva på ett partneravtal. Det innehåller krav på miljöpolicy och en uppförandekod, som att fastställda riktlinjer följs, till exempel inom avfallshantering och byggnormer, så att arbetet sker på ett hållbart sätt.

Även internt arbetar Protector så. Till exempel har man upprättat en jämställdhetsplan.

– Vi har i dag en jämställd styrelse i koncernen och ledning för vår svenska verksamhet, säger Hans Didring.

ESG styr investeringar

Protector Försäkring har i dag byggt upp en kapitalbas – en buffert för framtida utbetalningar i skadeersättning – på närmare 13 miljarder kronor. Denna förvaltas internt och investeras på marknaden för att få avkastning.

– Vi värderar alla innehav utifrån ett ESG-perspektiv. Det är viktigt för oss när vi gör en investering av försäkringstagarnas pengar att de bolag som vi investerar i har en långsiktigt och hållbar modell, både för att det är viktigt att stötta en sådan samhällsutveckling och för att vi tror att det är ett säkrare sätt att investera. Det minskar risken för negativa överraskningar i förvaltningen om vi investerar i företag som agerar hållbart, avslutar han.

Fakta / Protector Försäkring 

Protector försäkring är noterat på Oslobörsen sedan 2007. Protector har sedan noteringen haft en mycket stark kursutveckling relativt till index, OSEBX. 

Läs mer på: www.protectorforsakring.se

 

 

 

Mer från Protector Försäkring

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Protector Försäkring och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?