Stockholmsbörsen: Mera uppåt

Stockholmsbörsen steg under fredagens inledande handel. Efter 40 minuters handel hade OMXS-index stigit med 1,1 procent till 231,97.

Kurserna på Stockholmsbörsen fick en fin start på fredagen med stöd av den starka stängningen på Wall Street i går samt uppskattade kvartalsrapporter från Trelleborg, Axfood och Sony Ericsson. Skogen tyngdes av sänkta rekommendationer från investmentbanker.

SIX Generalindex var
klockan 09.50 upp 0,9 procent till 222 medan OMXS30-index ökade 0,9 procent till 752. Omsättningen var 2,3 miljarder kronor.

Verkstadsföretaget Trelleborg redovisar
en förlust före skatt och exklusive engångsposter för kvarvarande verksamhet om 93 miljoner kronor för första kvartalet 2009. Det var klart bättre än marknadens förväntningar som låg på 294 miljoner i förlust.

"Både resultat och
skuldsättning är ett snäpp bättre än väntat. Det är positivt i det här läget när man har jobbat i en tuff marknad och ändå kan komma ut lite bättre", säger en analytiker till Nyhetsbyrån SIX. Aktien rusade 19,8 procent till 58 kronor.

Telekomleverantören Ericsson stärktes
1,6 procent till 77,20 kronor. Hälftenägda Sony Ericsson redovisar ett resultat i nivå med förväntningarna för första kvartalet. Försäljningen för Sony Ericsson var något högre än väntat. Kollegan Nokia förbättrades 1,9 procent till 123,80 kronor.

Dagligvaruhandelsföretaget Axfood redovisar
221 miljoner kronor i resultat före skatt för första kvartalet. Marknadens förväntningar låg på 215 miljoner. Bolaget upprepar prognosen om ett rörelseresultat om minst 1 miljard kronor för helåret 2009. Aktien avancerade 2,6 procent till 157,50 kronor.

Hygien- och papperstillverkaren
SCA handlades ned 2,4 procent till 70,25 kronor. Deutsche Bank har sänkt rekommendationen till sälj från behåll. Riktkursen har dragits ned till 50 kronor från 75. Kollegan Holmen föll 2,1 procent till 163,50 kronor. Där har Deutsche Bank upprepat säljrådet och sänkt riktkursen till 120 kronor från 150. Stora Enso minskade 1,0 procent till 39,90 kronor. UBS har sänkt rekommendationen för aktien till sälj från köp. Deutsche Bank har däremot höjt rekommendatinen för Stora Enso till behåll från sälj.

Ricoh Europe har
lagt ett bud på Carl Lamm Holding värt 37,25 kronor per aktie. Styrelsen för Carl Lamm rekommenderar aktieägarna att anta budet. Aktien handlades inte på fredagsförmiddagen men sista betalkurs på torsdagen var 31,10 kronor.

Byggbolaget Peab har
lagt ett bud på First North-bolaget Annehem Fastigheter värt 21 kronor kontant alternativt ett aktieerbjudande. Peab steg 3,4 procent till 33,20 kronor medan Annehem avancerade 4,8 procent till 22 kronor.

Energi- och miljöteknikkoncernen
Opcon förvärvar Saxlund Holding som är leverantör av bioenergianläggningar. Saxlund omsatte 284 miljoner med ett positivt resultat under senaste räkenskapsåret. Köpeskillingen består av nyemitterade Opcon-aktier samt en kontantandel. Aktien klättrade 8,6 procent till 50,50 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Mercedes-BenzAnnons

Nu kan du även köpa din bil online

Att handla varor online har blivit en naturlig del av vår vardag, inte minst nu under pandemin. 

Men kan man köpa sin bil på nätet? 

Javisst! Så här enkelt är det.

Här kan du välja ut din drömbil!  

Det finns många fördelar för den som väljer att köpa sin nya bil online. Du kan till exempel själv välja tid och plats för ditt köp utan att behöva tänka på några öppettider, du kan i lugn och ro utrusta din egen drömbil och du kan göra det tillsammans med vem eller vilka du vill. 

Provkörning innan köp

För många är det viktigt att få provköra en modell innan köp. Det bokas enkelt hos någon av Mercedes-Benz agenter fysiskt eller online och efteråt kan man gå hem och smälta sina intryck innan man slutför sin konfiguration och klickar sig vidare på nätet. 

Bilen som beställts online lämnas sen ut hos din valda agent och du får en personlig genomgång av den innan det är dags att köra iväg med din nya Mercedes-Benz.

Så funkar det att beställa en Mercedes-Benz online

1. Välj din drömbil

Bläddra i Online Store och hitta den bil som passar dig bäst – välj mellan tusentals bilar som finns redo för leverans.

2. Tillval och finansiering

Lägg till vinterhjul och få dem inkluderade i din månadskostnad. För ytterligare tillval kontaktar du kundservice så hjälper de till. Hitta därefter det finansieringsalternativ som passar dig bäst, du väljer själv om du vill låna eller leasa i 12, 24 eller 36 månader och du kan även välja att betala kontant. 

Via tjänsten Produktkompassen hittar du en finansiering som passar dina behov och via Onlinekalkylatorn kan du beräkna din månadskostnad om du föredrar att låna pengar.

3. Kunduppgifter och leveransställe

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta med din beställning online. Fyll i personlig information och välj den Mercedes-Benz agent där du vill hämta ut din bil. (Gästlogin finns också tillgängligt)

4. Identifiering och kreditansökan

Identifiera dig med BankID och ansök om kredit direkt. Vid ett godkänt kreditbeslut skickas avtalshandlingarna till dig för elektronisk signering.

5. Signatur och upphämtning

Avtalshandlingar skickas till din angivna e-post och måste signeras inom 48 timmar för att beställningen ska vara giltig. Därefter får du en orderbekräftelse och din valda Mercedes-Benz agent kommer sedan kontakta dig för att boka tid och datum för upphämtning av din nya Mercedes. 

6. Kör hem i din nya Mercedes-Benz

Din Mercedes-Benz agent hjälper dig att lära känna din nya bil. Därefter återstår det bara för dig att sätta dig bakom ratten och uppleva din nya Mercedes.

Boka en provkörning här  

Mer från Mercedes-Benz

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercedes-Benz och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?