1515

Wall Street: Vadå - börsmäklaren dyster?

Den värsta chocken från hus- och finanskrisen verkar sakta, sakta släppa greppet om konsumenternas självförtroende.

Det är långt kvar innan Mr & Mrs Smith vågar tro på ett nytt, ohämmat och härligt party-liv i den amerikanska drömvärlden, men igår fick vi ett par tecken på att framtidstron inte helt har försvunnit.

Detaljhandeln rapporterar att
konsumenterna börjat handla elektronik och möbler igen, inte bara basvaror för att överleva där nere i källarvalven.

Experterna förklarar envist
och utan avbrott i tv varje kväll att vi inte sett det värsta, det är långt kvar till en vändning, det här kan vara en dämpning av nedgången i ekonomin, tro inget annat.

Men Wall Street
verkar strunta i alla dysterkvistar just nu. Igår använde investerarna de positiva nyheterna från husmarknaden för att under sluthandeln gå in på köpsidan.

Buzzet här nere
på börsgolvet var att Fed-chefen Ben Bernanke idag kommer med någon form av uttalanden eller besked som ytterligare kan ge näring åt optimismen.

Hans internationellt uppmärksammade
tv-framträdande i söndags visar ju tydligt att han förstår att bank- och finanssystemet måste stabiliseras innan det blir fart på ekonomin.

I natt läste
jag flera PM från mäklarna till sina privatkunder där man rekommenderar köp av aktier även i rallyn.

Volymen steg också
under sluthandeln i natt och flera av handlarna indikerade att några av de tunga institutionerna nu börjat positionera sig på allvar.

Sist men inte
minst...

....hörde jag igår
från flera källor i Stockholm att svenska UD-beslutsfattare på fullt allvar börjat prata om att stänga det svenska generalkonsulatet här i New York för att spara pengar. Ambassaden i Washington DC skulle i så fall ta över tjänsterna. Det finns ingen bekräftelse på ryktena...


Innehåll från GetacceptAnnons

E-signering hör till dåtiden - det här är framtiden för B2B försäljning

E-signering kan verka nytt, men faktum är att det funnits och använts flitigt i över tio år av företag över hela världen. E-signering är ett enkelt och smidigt sätt att signera offerter och avtal på distans - men det hjälper dig inte att driva kunddialogen och affären framåt på det sättet som krävs i dagens säljklimat, säger Samir Smajic, vd och grundare på GetAccept.

E-signering är ofta inkörsporten för att påbörja en mer digital säljprocess, och många tror att det är tillräckligt för att digitalisera sin försäljning. Vad data från den digitala säljplattformen GetAccept visar är att 50 procent av avtalen som skickas med e-signering faktiskt inte signeras. 

– Det här säger mig att 50 procent av affärerna fortfarande behöver drivas på ett mer effektivt sätt digitalt, och där räcker inte endast den digitala signaturen, förklarar Samir Smajic. 

Att nå avslut i en affär handlar om samma sak som det alltid har gjort - tillit, personliga relationer och en smidig köp- och säljprocess. Det senaste året har presenterat utmaningar i hur man bibehåller den personliga upplevelsen och engagemanget, när den största delen av affären sker i en digital miljö. 

– Det finns sätt att engagera och sticka ut även i en digital säljprocess. Tänk dig att du öppnar upp ett avtal, och det första som dyker upp är en video där din säljare pedagogiskt förklarar avtalet för dig innan du dyker in i det. Därefter får du upp en chatt, där din säljare uppmanar dig att ställa frågor direkt i chatten om du behöver. Självklart kommer jag uppleva den processen annorlunda, och mer personligt anpassad till mig, jämfört med att öppna en PDF i ett mail, säger Samir. 

Förutom video och chatt så handlar det också om att underlätta för kunden att köpa. Med GetAccepts dokumentspårning kan du se vem, eller vilka, som har gått igenom ditt avtal. Du kan även se vad varje person har tittat lite extra på, så att du enkelt kan bemöta deras eventuella frågeställningar i nästa dialog. Du har också möjlighet att skicka dina dokument via SMS, samt automatiskt påminna mottagaren om avtalet inte signeras.

Kombinerar man de här olika engagerande funktionerna i sin digitala säljprocess så visar statistik från GetAccept att du ökar din hit-rate med upp till 75 procent, jämfört med att bara skicka ett avtal via mail för ren e-signering. Det är tydligt att en personlig interaktion som skapar engagemang har stor effekt på antalet avslut, även digitalt.

Hela 85 procent av all försäljning kommer ske digitalt inom bara några år, så det handlar om att redan nu skapa förutsättningar för att kunna hantera den ökade efterfrågan på smidiga digitala sälj- och köpprocesser, och därmed fortsätta vara konkurrenskraftig. 

– Hoppar man inte på tåget nu, kommer det bli tufft. Många företag ligger redan i framkant och tar man inte detta på allvar nu, så riskerar man sin affär, avslutar Samir Smajic. 

GetAccept är ett säljverktyg som är gratis att använda - skapa ditt konto idag och testa själv! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?