1515

Europabörser: Oregelbunden öppning väntas

Terminerna för de ledande europeiska indexen indikerar en oregelbunden öppning när handeln i Europa inleds på onsdagen i brist på tydlig vägledning från USA och Asien.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 oförändrad, CAC 40 Index tappade 0,1 procent medan DAX-terminen var oförändrad.

Börserna i New
York steg till den högsta nivån på nära 14 månader under tisdagens handelssession sedan oron kring Dubai fortsatt att ebba ut, vilket förnyade investerarnas intresse för mer riskfyllda tillgångar.

Dow Jones slutade
1,2 procent högre. Det var dock en marginell försvagning jämfört med vid europeisk stängning då indexet var kring +1,3 procent. S&P 500 avancerade 1,2 procent efter uppgångar bland alla sektorer på runt 1 procent förutom finans som steg måttliga 0,1 procent. Nasdaq Composite adderade 1,5 procent.

Det amerikanska inköpschefsindexet,
ISM-index, visade en oväntat stor nedgång i november då det sjönk till 53,6 från 55,7 i oktober. Väntat var enligt Bloomberg News enkät en mindre nedgång till 55,0. Det var fjärde månaden i rad som ISM-index visade på tillväxt och den oväntat stora nedgången gick marknaderna ganska obemärkt förbi.

Morgan Stanley skrev
i ett marknadsbrev att indexet visserligen sjönk, men att delarna egentligen var bättre eftersom lagerindex sjönk rejält, vilket är positivt för produktionen framöver, samtidigt som orderindex steg till en "mycket stark nivå" på 60,3.

Uppgångarna fortsatte sedan
på de asiatiska börserna under natten där MSCI Asia Pacific Index nådde sexveckorshögsta. Rörelserna var dock förhållandevis små och Nikkei 225 steg 0,4 procent.

För svensk del
kan banksektorn påverkas av att Lettlands parlament på tisdagskvällen antog budgeten för 2010, med en konsolidering på 500 miljoner lats och ett underskott som understiger 7,6 procent av BNP.

Bank of America/Merrill
Lynch har sänkt rekommendationen för Swedish Match till underperform från tidigare neutral. Riktkursen höjs till 165 kronor från tidigare 150 kronor.

JP Morgan har
höjt riktkursen för Oriflame till 350 kronor från tidigare 330 kronor, men upprepat rekommendationen undervikt. Bank of America/Merrill Lynch har höjt riktkursen för Oriflame till 515 kronor från tidigare 472 kronor. Rekommendationen är köp. Oriflame stängde på 426 kronor under tisdagen.

På onsdagens agenda
finns den amerikanska privata sysselsättningsstatistiken från ADP klockan 14.15 som väntas visa att antalet sysselsatta minskade med 150.000 personer i november efter en nedgång med 203.000 personer i oktober.

Det blir även
varselstatistik för november från Challenger klockan 13.30 och till kvällen talar Fed-chefen i Richmond, Jeffrey Lacker, om de ekonomiska utsikterna. Dagen avslutas med Federal Reserves regionala konjunkturrapport Beige Book, som släpps klockan 20.

Nokia håller kapitalmarknadsdag
med början klockan 13.00.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?