1515

Asienbörser: Nytt rally i Tokyo

De asiatiska börserna hade uppgångar under tisdagens handelssession, ledda av japanska exportbolag, efter att Bank of Japan hållit ett extra policymöte.

Bank of Japan meddelade efter ett extra policymöte på tisdagen att den kommer att behålla sin styrränta på 0,1 procent och också behålla de månatliga obligationsköpen på 1.800 miljarder yen. Dessutom kommer BOJ att erbjuda tremånaders lån till en ränta på 0,1 procent. Nya lån om 10.000 miljarder yen ska erbjudas till bankerna.

Centralbanken har den
senaste tiden utsatts för press från regeringen om att bekämpa de fallande priserna. Japans finansminister Hirohisa Fujii sa till journalister inför mötet att han räknar med att Bank of Japan vidtar åtgärder. Han upprepade också att han följer utvecklingen på valutamarknaderna noga.

Nissan Motor, som
har 35 procent av sin försäljning i Nordamerika, steg 2,1 procent och Komatsu, som genererar 22 procent av sin omsättning i USA, ökade 4 procent. Yenen hade den kraftigaste försvagning på sju veckor mot dollarn på spekulation inför centralbanksbeskedet.

China Easterna Airlines
klättrade 3,8 procent efter ett beslut från Kinas finansinspektion som tog bort det sista hindret för övertagandet av Shanghai Airlines. Därmed kommer Kinas näst största flygbolag att skapas.

Mitsui OSK Lines,
Japans näst största rederi, tappade 1 procent efter att tidningen Nikkei rapporterat att bolaget kommer att sälja obligationer för 230 miljoner dollar. Utöver det backade Baltic Dry Index 2,2 procent på måndagen till den lägsta nivån på tre veckor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?