Annons

Blandad dag på Asienbörserna

De asiatiska börserna tappade överlag mark på fredagen efter svagare rapporter än väntat och en oväntad stegring av nyanmälda arbetslösa i USA.

MSCI Asia Pacific-index, som gäller hela regionen, backade 0,5 procent.

"Det finns inte många optimistiska bolag kvar när de ekonomiska utsikterna är så dunkla. Vi har inte nått en riktig bottennivå än", sade Naoteru Teraoka, förvaltare på Chuo Mitsui Asset Management i Tokyo, till Bloomberg News.

Sanyo Electric backade 5,2 procent efter att bolaget rapporterat ett rörelseresultat som minskade 24 procent orsakat av högre marginalkostnader och lägre efterfrågan.

Nya Zeelands största teleoperatör, Telecom Corp, föll samtidigt tillbaka 10 procent i Wellington, nästintill till 6- årslägsta, efter att nettoresultatet minskat drygt 30 procent. Priskonkurrens och minskade intäkter från mobil- och fasttelefoni anges som orsaker till fallet.

Mitsubishi UFJ Financial Group föll tillbaka för tredje dagen i rad efter att risken stigit för asiatiska företagsobligationer och den japanska utlåningen minskat för första gången i år.

Nedgångarna vägdes delvis upp av Toyota Motor och persondatortillverkaren Lenovo Group efter att dessa bolag rapporterat bättre vinster än väntat, där Toyotas uppgång bidrog till att hålla de japanska indexen på plus.


Marknadstemperatur ca kl 07.45

MSCI Asia-Pacific Index -0,5%
Nikkei 225 +0,5%
Topix Tokyo +0,2%

Hongkongs Hang Seng oför
China Shanghai Composite -1,7%
China Shenzhen Composite -1,4%

Singapores STI -0,5%
Sydkoreas Kospi +0,2%
Taiwans Taiex +2,6%
Indiens BSE Sensex -0,8 %


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?