Annons

Teknisk analys: Intressanta aktier på avslagen börs

Efter en vecka av blandad utveckling bland Stockholmsbörsens aktier har det ändå dykt upp intressanta lägen för den som tar sig tid att leta.

Förra veckans volymnedgång på börsen blev inte den spik i kistan som man kunde befara och torsdagen bjöd på en återhämtning under hög omsättning. I vanlig ordning är dock fortsättningen långt ifrån avgjord och ett svaghetstecken är att den senaste veckans uppgång inte fått med sig index för de små- eller medelstora bolagen. OMXS Mid Cap har stigit med endast 0,3 procent, medan OMXS Small Cap backat med 0,8 procent

Med OMXS30-index vid 860-nivån är avståndet ungefär lika stort upp till motståndet vid 900 som ned till stödet vid 815. Även om nedgången ser ut att ha tappat fart inbjuder den tekniska bilden av OMXS30-index inte till någon hög exponering i någondera riktningen. För att ytterligare spä på bilden av en avslagen börs fortsätter handelsvolymerna att falla. Mönstret med allt lägre omsättning är ännu tydligare på de amerikanska börserna. En lägre omsättning i sig behöver inte vara en negativ indikation men det krävs i regel tilltagande omsättning för att vända en fallande trend.

Förra veckans säljförslag i H&M har gett en negativ avkastning, då aktien stigit med över 3 procent. Kursen närmar sig nu motståndsnivån och föreslagen stop-loss vid 325 kronor.

i intressanta lägen. Inom fastighetssektorn har Castellum etablerat successivt högre kursbottnar och kurstoppar. Aktien har en stödnivå vid 62 kronor och är intressant så länge den håller sig över den. Motstånd finns vid 67 kronor, vilket skapar ett läge för en kortsiktig affär.

Transcom är en till synes utslagen aktie som börjar visa tecken på att piggna till. Tilltagande omsättning under uppgångsdagar i kombination med stängningar på dagshögsta tyder på att aktien är beredd att ta ett steg upp från sitt konsolideringsintervall. 27 kronor lämpar sig som målkurs på kort sikt.

är en aktie som upprepade gånger stött på hårt motstånd vid 60-öresnivån. En uppgång över den nämnda nivån, som får med sig volymer, skulle utlösa en köpsignal. Potentialen vid ett sådant scenario är ytterligare 15 öre, eller 25 procent, vilket motsvaras av avståndet mellan 60-öresnivån och aktiens stödnivå vid 45 öre.

pp från ett tidigare konsolideringsintervall är Tieto Enator. Det tidigare konsolideringsintervallet var 10 kronor ”högt” och 135 kronor får därför bli målkurs då motståndet vid 125 kronor nu ser ut att vara brutet.

Probi. Den jämna 50-kronorsnivån framstår som en given målnivå för Probi-aktien som under gårdagen stängde på 46,50 kronor.

Sammantaget råder jag fortsatt till en begränsad exponering, och att man istället fokuserar på ett par noga utvalda aktier som kan klara sig på egna meriter. Nästa vecka vet vi hur det gick.

Skribenten Dawid Myslinski arbetar med teknisk analys på analysföretaget Redeye.se.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?