Annons

Lugn handel i Asien

Rörelserna på de ledande asiatiska börserna var blandade på onsdagen. Råvarubolag och rederier ökade då positiva rapporter från bolag i sektorn höjde börshumöret, liksom ett stigande oljepris.

"Vi är positiva till råvarubolag på lång sikt då utvecklingsmarknadernas användning av råvaror fortsätter att växa. Men vi är dock försiktiga eftersom en avmattad ekonomi kommer att påverka bolagens vinster under de närmaste månaderna ", sade Michael Foo vid Clariden Leu i Singapore, till Bloomberg News.

Sett till hela regionen var indexet MSCI Asia Pacific upp 0,5 procent.

Priset för råolja med leverans i oktober steg med 1 procent till 116:27 dollar per fat i New York på tisdagen.

Woodside Petroleum ökade 4 procent efter att bolaget rapporterat resultat över förväntningarna. Även China Cosco Holdings rapporterade ökad vinsten och steg 2,3 procent. Jiangxi Copper var upp 2,3 procent då dess vinst för årets sex första månader ökat med 32 procent.

Det japanska oljebolaget Inpex Holdings var upp 2 procent, liksom Petrochina som steg 2 procent i Hongkong.

Bland dagens förlorare återfanns sydkoreanska Hyundai Heavy Industries, världens största varv, som backade 2,5 procent efter att bolaget meddelat att det planerar att lägga bud på en andel i Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Australiensiska Macquire group backade 10,3 procent efter en sänkt rekommendation från UBS.

Ledande index, stängning onsdag 27 augusti

Nikkei 225 -0,2%
Topix Tokyo -0,5%

Hongkongs Hang Seng +1,9%
China Shanghai Composite -0,3%
China Shenzhen Composite -0,6%

Singapores STI oför.
Taiwans Taiex +1,7%
Sydkoreas Kospi +0,3%
Indiens BSE Sensex* -0,8%

* handeln i Indien pågår till 12.30 svensk tidKommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?