Annons

Asienbörser: Finansoro pressade kurserna

Indexen på de ledande asiatiska börserna backade på tisdagen, med finansbolagen som sänken, på förnyade spekulationer om att kreditoron kan komma att minska bolagens vinster.

Det var bland annat helgens nyhet om att amerikanska Columbian Bank & Trust blivit den nionde banken i landet att gå under i år som påverkade amerikanska finansaktier negativt på måndagen.

"Med fler dåliga nyheter om amerikanska finansaktier är det naturligt att vi ser att marknaden påverkas även här", sade en aktiestrateg vid Deutsche Bank i Tokyo, till Bloomberg News.

Sett till hela regionen var indexet MSCI Asia Pacific ned 1,3 procent.

Mitsubishi UFJ Financial Group backade 3,1 procent i Tokyo efter att Credit Suisse uttalat sig om att American International Group kan förlora upp till 2,41 miljarder dollar under innevarande kvartal på grund av bolånerelaterade nedskrivningar. Sumitomo Mitsui Financial Group var ned 3,6 procent och Fukuoka Financial Group föll 4,5 procent.

Även australiensiska Macquire Group backade 3,3 procent.

Suncorp Metway, Australiens tredje största försäkringsbolag, föll 3,9 procent.

Den japanska fastighetsutvecklaren Sumitomo Realty & Development var ned 4,2 procent då dess mindre konkurrent, Sebon, lämnat in en konkursansökan. Australiensiska Mirvac sjönk 3,9 procent efter att bolagets vinst för helåret 2007/2008 minskat med 69 procent.


Ledande index, stängning tisdag 26 augusti
Nikkei 225 -0,8%
Topix Tokyo -0,8%
Hongkongs Hang Seng -0,2%
China Shanghai Composite -2,6%
China Shenzhen Composite -4,0%
Singapores STI -1,0%
Taiwans Taiex -0,9%
Sydkoreas Kospi -0,8%
Indiens BSE Sensex* -0,2%

* en timme före stängning


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?