Annons

Europabörser: Billigare olja gjorde aktierna dyrare

Europabörserna återhämtade sig i den sena handeln på onsdagen, med stöd av amerikanska börser och en nedgång i oljepriset.

Gruvor, energi- och stålbolag grundade uppgångarna, medan läkemedel och banker överlag gick sämre än marknaden.

Dow Jones Euro Stoxx 50-index ökade med 0,5 procent kring 17.45-tiden, medan Bloomberg European 500 var upp med drygt 0,5 procent.

Londonbörsen lyftes av gruvbolagen och FTSE 100-index var upp med 1 procent. Rio Tinto ökade med 7 procent tack vare positiva analytikerkommentarer. Mot strömmen gick framförallt BT, Sainsbury och Cable & Wire.

I Paris betalades Arcelor Mittal drygt 3 procent högre. Ståljätten örvärvar London Minings järn-verksamhet i Brasilien för 810 miljoner dollar. CAC 40-index var upp med 0,8 procent.

ST Mirco steg drygt 2 procent efter nyheten om att bolaget bildar ett samriskbolag med Ericsson.

Frankfurtbörsens DAX-index var upp med 0,6 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?