Annons

Asienbörserna: Topphumör efter spekulationer

Indexen på de ledande asiatiska börserna vände upp på onsdagen med Kina och Hongkong i täten. Spekulationer om att den kinesiska regeringen kommer att presentera nya åtgärder för att stimulera tillväxten var en faktor som höjde börshumöret.

Sett till hela regionen var indexet MSCI Asia Pacific upp 0,5 procent.

"Kina är en väldigt viktig ekonomi både regionalt och globalt. Tillväxten har avstannat, och frågan har varit vilken typ av stimulans regeringen kommer att ta till och när", sade Kerry Series vid AMP Capital Investors, till Bloomberg News.

Enligt en analys från JP Morgan överväger Kinas regering att spendera så mycket som 400 miljarder yuan (cirka 58 miljarder dollar) för att stimulera ekonomin och kan även komma att lätta på penningpolitiken under året.

China Mobile var upp 2 procent i Hongkong.

I Shanghai var investmentbolaget Citic Securities upp 10 procent medan försäkringsbolaget Ping An Insurance ökade 8,3 procent.

Även råvarubolagen återhämtade sig efter att olje- och metallpriserna vänt upp, och gruvjätten BHP Billiton ökade 4,5 procent. Den japanska nickelproducenten Pacific Metals klättrade 6,9 procent och den kinesiska oljeproducenten Cnooc var upp 5,4 procent. Branschkollegan Petrochina steg 2,7 procent.

"Det finns fortfarande en stark efterfrågan på råvaror, men hur permanent den här återhämtningen kommer att vara är svårt att säga. Volatiliteten på finansmarknaden är extrem, något som vi har sett i dag", sade Rob Patterson vid Argo Investments i Adelaide, till Bloomberg News.

På förlorarlistan återfanns japanska Toyota som var ned 1,8 procent. Bolaget kommer att sänka sin globala försäljningsprognos för 2009 till mellan 9,7 och 9,8 miljoner bilar, från tidigare 10,4 miljoner, på grund av en minskad försäljning i USA.

Den australiensiska byggvarutillverkaren James Hardie var ned 2,7 procent efter att bolaget rapporterat en vinstminskning på 96 procent på grund av minskad amerikansk efterfrågan.

Ledande index, stängning onsdag 20 augusti
Nikkei 225 -0,1%
Topix Tokyo -0,2%

Hongkongs Hang Seng +2,2%
China Shanghai Composite +7,6%
China Shenzhen Composite +7,2%

Singapores STI +0,8%
Taiwans Taiex +0,9%
Sydkoreas Kospi -0,1%

Indiens BSE Sensex* +1,2%
* handeln i Indien pågår till 12.30 svensk tid


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?