Annons

Wall Street: Vad ska vi oroa oss för idag då?

Tack och lov att Wall Streets mest envisa optimist vågar fortsätta att uttrycka sin tro på framtiden.

Abby Joseph Cohen förklarade i natt i tv att kriserna är snart över. Men ingen verkade lyssna speciellt noga på hennes visdomsord.

Rubrikerna styr börsen som vanligt under semestermånaden. Det behövs inte många negativa ord på tv-skärmarna eller på nyhetstavlorna här nere på börsgolvet för att humöret ska dåna nedåt.

Blygsam volym, många handlare och analytiker njuter av solen och det glittrande havet... och vikarierna ser likbleka ut varje gång indexen faller 30-40 punkter.

Igår tolkade marknaden det mesta positivt fram till lunch, sedan var samma information mest negativt för livet och framtiden och börsen. Det sänkte kurserna, även om en del köpare vågade ta sig in under slutminuterna.

OK, vad ska vi då kollektivt kunna oroa oss för idag, månne?

Den nedlagda Starbucks-butiken här på Wall Street håller ju inte längre som orosmoment för hela detaljhandeln, oljepriset går väl kanske upp någon dollar till...tja, det kanske vi kan ha som säljargument idag också.

Annars kommer det ju nya arbetslöshetssiffror idag och även KPI-siffran, som vi kanske kan tolka negativt. Och så Wal-Marts rapport före börsens öppning.

Och så är det ju fredag i morgon...Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?