Annons

New York-börserna: Kurserna väntas falla

Terminerna indikerar nedgång när handeln i New York inleds på onsdagen efter att oljepriset vänt upp, något sämre statistik än väntat och en svag rapport från Deere.

Bland aktier som var aktiva i förhandeln fanns traktortillverkaren Deere som föll 6 procent efter att resultatet för det andra kvartalet blev något lägre än väntat och sedan bolaget varnat för att ökade råmaterialkostnader kommer att slå mot marginalerna det innevarnande kvartalet.

Nvidia steg däremot med nära 8 procent sedan investerarna bortsåg från en förlust på 121 miljoner dollar och istället tittade på bolagets återköp av egna aktier för 1 miljard dollar och en högre marginalprognos.

CVS Caremark har lagt ett bud på Longs Drug Stores värt 2,9 miljarder dollar, en 32 procentig premie. Longs Drug Stores aktie steg med 29 procent i förhandeln till något under budkursen.

En timme före öppningen kom statistik som visade att detaljhandelns försäljning i USA minskade med 0,1 procent i juli, jämfört med månaden före och det var helt i linje med förväntningarna. Exklusive bilar steg detaljhandeln med 0,4 procent, analytikerna hade väntat en ökning med 0,5 procent.

Samtidigt kom siffror över importpriserna som steg med 1,7 procent i juli, jämfört med månaden före, mot den väntade ökningen på 1,0 procent. Sammantaget blev det en lätt försvagning av indexterminerna på statistiken.

Klockan 16.00 kommer mer statistik i form av lager osålda varor för juni som väntas visa på en ökning med 0,5 procent enligt Bloomberg News prognossammanställning. En halvtimme senare, klockan 16.30, kommer veckostatistiken över de amerikanska oljelagren.

Det är också första handelsdagen på drygt tre veckor som det på valfritt sätt är tillåtet att gå kort ett antal bolag som varit fredade av den amerikanska finansinspektionen, SEC, från vissa typer av attacker från blankarna. Det var den 21 juli som SEC införde förbudet mot "naken" blankning i 19 olika aktier däribland Merrill Lynch, Lehman Brothers, Fannie Mae och Freddie Mac.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?