Annons

Nedåt på Europabörserna

De europeiska börserna backade på tisdagen tyngda av gruvbolagen och banksektorn.

DJ Euro Stoxx 50-index noterades 0,5 procent lägre, medan Bloomberg European gick ner med 0,6 procent.

DAX-index var sjönk med 0,5 procent tyngt av stålproducenterna, som backade efter att Deutsche Bank minskat sin riktkurs för Salzgitter och sagt att den globala konsumtionen av stål bromsar in samtidigt som högre kostnader minskar vinsterna. Salzgitter och Thyssenkrupp noterades 2,6 respektive 2,8 procent lägre.

FTSE 100 backade 0,1 procent tyngt av BHP Billiton som sjönk 0,8 procent. Bolaget tyngdes av de lägre priserna på guld, platina och koppar.

Weir Group, som är världens största tillverkare av pumpar som används i gruvindustrin, var ner med 7,7 procent.

CAC 40-index var ned 0,6 procent. BNP Paribas backade 3,4 procent efter att JP Morgan signalerat att det måste skriva ned bolånerelaterade tillgångar värderade till 1,5 miljarder dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?