ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

HQ-fonden som köper lån av pressade kreditgivare

På måndag drar HQ Bank igång fonden HQ Loans, som ska tjäna pengar på att köpa på sig företagslån.
"Vi vill gärna hjälpa bankerna", säger HQ Banks vd Mikael König om idén med att köpa krediter i kreditkrisens tid.
"Det är en del banker som har fått problem och tvingas sanera sina balansräkningar. Och det kan man göra på olika sätt. Man kan ta in pengar från marknaden i nyemissioner - eller sälja sina tillgångar. Och vi vill gärna vara behjälpliga och hjälpa bankerna att ta hand om en del av deras bättre tillgångar", säger Mikael König till DiTV.

Fonden köper alltså lån som företag har tagit i banker. HQ Loans ska i första hand fokusera på nordiska bolag, enligt Mikael König, som säger att suget efter att investera i den nya fonden har varit överraskande stort. Tillträdet till fonden stängdes under veckan som gick.

"Det är helt klart en ökad efterfrågan på alternativ till börsen som avkastningskälla."

Mer om HQ Loans och de eventuella riskerna i den nya fonden kan du höra och se i DiTV på söndag, klockan 22, i TV8.

Tyck till