New York: Kraftigt börsfall väntas

New York-börsen väntas inleda kraftigt ned efter en negativ avslutning på gårdagen och en dyster börsdag i Europa. Igår lämnade den amerikanska centralbanken besked om att bibehålla styrräntan på 2 procent.

S&P 500 terminen är för närvarande ned 16 punkter medan Nasdaqterminen har sjunkigt 31 punkter.

Investmentbanken Goldman Sachs har sänkt sin rekommendation på de amerikanska mäklarföretagen till neutral från attraktiv. Banken satte även Citigroup på försäljningslistan. Citigroup föll efter detta med 3,7 procent i förhandeln. Även General Motors gick dåligt i förhandeln och var ner fyra procent efter negativa ordalag från Goldman Sachs.

Research in Motion, som tillverkaren mobiltelefonerna Blackberry, föll med 10 procent i förhandeln. Detta trots att bolaget meddelat att man dubblat sina intäkter och sin vinst under de senaste kvartalet. Företaget gav samtidigt signaler om ökande kostnader för att uppehålla en hög tillväxttakt.

Sportföretaget Nike presenterade en tolvprocentig resultatökning för det senaste kvartalet. Bolaget rapporterade ökad försäljning i Europa och Asien medan den amerikanska marknaden var oförändrad. I Frankfurt föll Nike-aktien med 4 procent efter beskedet.

Programvaruföretaget Oracle presenterade sent igår sin kvartalsrapport. Bolagets vinst ökade med 27 procent men Oracle passade på att flagga för att nästa kvartal kan komma att bli sämre än väntat. Aktien sjönk med 3,1 procent i förhandeln.

Bryggeriföretaget Anheuser-Busch kommer att tacka nej till InBevs bud på 46 miljarder dollar, skriver Wall Street Journal. Samtidigt sägs Anheuser-Busch planera att av avyttra sin nöjesparksverksamhet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?