Asienbörser: Fed-besked spred glädje

De asiatiska börserna steg för första gången på fem handelsdagar.

Uppgången leddes av elektronikföretag och banker. Ökningen kom efter att amerikanska centralbanken Fed meddelat att de inte kommer att skynda på med att höja styrräntan.

Sett till hela regionen var indexet MSCI Asia Pacific upp 0,8 procent.

Marknadstemperatur, stängning
Index Förändring
Nikkei 225 -0,10%
Topix Tokyo -0,10%
Hongkongs Hang Seng -0,80%
China Shanghai Composite -0,10%
China Shenzhen Composite 0,90%
Singapores STI -0,20%
Taiwans Taiex -0,60%
Sydkoreas Kospi oförändrad
Indiens BSE Sensex* 0,70%
Indiens BSE Sensex +1,0%
"Federal Reserve vill inte ta död på den lilla tillväxt som finns. Det är troligare att vi nu kommer att få se amerikansk tillväxt snarare än nedgång", säger Mushtaq Ibrahim investeringschef på Amanah SSCM i Kuala Lumpur till Bloomberg News.

Elektroniktillverkaren Sony som har sin största marknad i USA steg med 3,9 procent.

Speltillverkaren Nintento, som tillverkar spelkonsolen Wii, steg 1,6 procent.

Australiens näst största bank Commonwealth Bank of Australia steg 4,9 procent efter att de meddelat att de inte kommer att behöva dra in mer kapital.

Även Babcock & Brown steg 5,2 procent. Uppgången till trots har de australiska bankerna hittills i år tappat 21 procent i värde.

Flera flygbolag fick sen sina aktier stiga. Qantas Airways och Singapore Airlines steg med 1,7 respektive 2,1 procent efter att oljepriset vänt nedåt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?