Europabörser: Svagt nedåt i hela Europa

Europabörserna öppnade oregelbundet med viss dragning nedåt under tisdagen. Banksektorn gick däremot uppåt. I Europa, likt Asien, är idag handeln något lägre än vanligt då många investerare väntar ut Federal Reserves besked angående styrräntan som kommer senare i veckan.

Bolåneföretaget Bradford & Bingley har ökat 15 procent efter att företaget meddelat att de nekat Resolutions föreslagna kapitalinjektion på 400 miljoner pund. Resolution meddelade även att bolaget har planer på en potentiell konsolidering med en mindre bank eller låneinstitut från Storbritannien. Detta satte fart på bankerna Alliance & Leicester och Paragon som båda steg. Andra finansiella företag som steg var bland annat Barclays Bank upp 1,8 procent och HBOS som steg med tre procent.

Till dagens stora vinnare hör annars gruvbolagen som stigit efter det blivit känt att Rio Tinto fått igenom en 85 procentig prishöjning gentemot den kinesiska ståltillverkaren Baosteel Group rörande järnmalm. Rio Tinto steg med 2,2 procent och BHP Billiton var upp 1,9 procent.

Till förlorarna hörde logistikföretagen TNT och Deutsche Post som idag faller med 2,0 procent respektive 3,4 procent. Igår sänkte den amerikanska logistikjätten UPS sina resultatförväntningar på grund av de höga bränslekostnaderna och den låga tillväxten i den amerikanska ekonomin.

Oljebolagen Dana Petroleum, BP och Royal Dutch Shell har alla gått upp och även läkemedelsföretagen AstraZeneca och GlaxoSmithKline är upp.

Marknadsnoteringar vid klockan 11.15
DJ Stoxx 50 Europa +0,0 % 2.931
FTSE 100 London -0,4 % 5.644
DAX Frankfurt -0,6 % 6.552
CAC 40 Paris -0,6 % 4.484
SMI Zürich +0,1 % 7.036
IBEX 35 Madrid -0,8 % 12.309
MIB 30 Milano -0,9 % 29.463


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?