Nedåt på Europabörserna

De europeiska börserna tyngdes överlag av förnyad oro i finanssektorn medan den schweiziska börsen, understödd av läkemedelsbolagen som stod emot i nedgången.

Vid 17.15-tiden var Dj Stoxx 50-index ned 1,5 procent, medan Bloomberg European 500-index backade 1,1 procent.

Bankerna utgjorde på nytt den förlorande sektorn efter att brittiska Bradford & Bingley tvingats ta in nytt kapital av den amerikanska riskkapitalgruppen TPG. Bolåneinstitutet varnade även för att marknadsförhållanden har förvärrats och att det blivit en ökning av antalet missade kundbetalningar. Aktien rasade 24 procent i London och drog med sig sektorkollegan HBOS, som i sin tur backade 9,5 procent.

De schweiziska läkemedelsbolagen Roche och Novartis hade noterades däremot för uppgångar på 4,8 respektive 2,2 procent. En pågående cancerkongress i USA där positiva studieresultat presenterats bidrog till Roches uppgång. Även Nobel Biocare lyfte 2,3 procent, vilket sammantaget bidrog till att Zürich-börsen stod ut i Europa och noterades upp 0,6 procent.

Paris CAC backade 1,5 procent, medan Frankfurts DAX tappade 1,3 procent. Londons FTSE minskade 0,6 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?