USA-börser: Säljarna börjar tappa orken

Säljtrycket på USA-börserna lättade på onsdagen efter att oljepriset vänt ned och tack vare stöd av läkemedelsbolagen.

Efter ett par timmars handel sjönk Dow Jones-index med 0,6 procent, S&P 500 tappade 0,6 procent och Nasdaq Composite tappade 0,5 procent.

I inledningen tyngde bank- och finanssektorn efter en dyster Goldman Sachs om att kreditförlusterna kommer att fortsätta för de amerikanska bankerna.

Morgan Stanley tappade 3,5 procent efter sin delårsrapport, där vinsten visserligen blev bättre än väntat, men ändå nära 60 procent lägre jämfört med i fjol.

Läkemedelssektorn lyftes av Pfizer, som betalades 2,3 procent högre efter att bolaget lyckats skjuta upp lanseringen av en generika av Lipidor på den amerikanska marknaden.

Merck var upp med 1,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?