Europabörser: London sämsta börsen

Europabörserna sjönk på onsdagen, med banker och energibolag i täten. Nedgångarna utökades i den sena handeln efter svag start på börshandeln i USA.


Dow Jones Euro Stoxx 50-index tappade 1,4 procent, Bloomberg European 500 sjönk med 1,5 procent.

Sämst börsklimat hade Londonbörsen, där FTSE 100- index slutade 1,7 procent lägre under ledning av detaljhandelsjättarna Next och Marks & Spencer. Sainsbury tappade dryga 3 procent efter att försäljningstillväxten i det första kvartalet saktat in.

Parisbörsens CAC 40-index sjönk 1,4 procent. Bland förlorarna fanns Michelin, Credit Agricole och Alcatel- Lucent.

DAX-index var ned med 1 procent i Frankfurt. Mot strömmen gick energijätten Eon, upp drygt 1 procent efter nyheten om att bolaget deltar i ett kraftprojekt i Rumänien.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?