Asienbörserna: Börsrally i Shanghai

Börsen i Shanghai steg på onsdagen med nästan fem procent med stöd av en kraftig kursuppgång i raffinaderijätten Sinopec.

Investerarna spekulerar i att den kinesiska regeringen snart kan komma att höja de inhemska bränslepriserna, vilket skulle förbättra Sinopecs marginaler. Aktien hade en kort tid före stängning stigit med över åtta procent och Shanghais Kompositindex hade samtidigt gått upp med 4,8 procent.

På övriga Asienbörser var kursutvecklingen betydligt lugnare.

Börsen i Hongkong hade stigit med 1,3 procent. Taiwanbörsen stängde upp 0,2 procent.

I Tokyo gick Nikkei 225-index upp med 0,7 procent och det bredare Topixindex steg med 0,5 procent. Elektronikjätten NEC steg med hela 15,6 procent sedan en investmentbank rekommenderat köp i aktien.

I Seoul var det varvsindustrin som ledde uppgången när Kospi-index steg med 1,3 procent.

Singapores Straits Times-index hade stigit med 0,5 procent. Svagt mot strömmen gick indiska Bombaybörsen, som hade fallit med 0,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?