Europabörser: Finansaktier gick bäst

Europabörserna steg på tisdagen med bankerna i täten och de ledande börsindexen trotsade därmed ett betydligt svagare börsklimat i USA, där svaga makrosiffror tyngde.

Vid sidan av bankerna blev gruvor och bilar bästa branscher. Sämst gick läkemedel och media.

Dow Jones Euro Stoxx 50-index steg med 0,7 procent och Bloomberg European 500-index steg med 0,5 procent.

Stigande metallpriser hjälpte gruvorna upp i London, där FTSE 100-index steg med 1,2 procent.

Parisbörsens CAC 40-index var upp med 0,6 procent, under ledning av Alcatel-Lucent, som köper mjukvarubolaget Motive för nära 68 miljoner dollar. Aktien slutade drygt 5 procent högre.

Biltillverkarna låg högt på vinnarlistan i Frankfurt. Daimler betalades drygt 3 procent högre efter nyheten om ett aktieåterköpsprogram värt 6 miljarder euro. DAX-index steg 1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?