1515

New York: Nedgång väntas i inledningen

Terminerna indikerar en större nedgång när handeln i New York inleds på tisdagen efter att Fed-chefen Ben Bernanke under natten i ett tal signalerat om kommande räntehöjningar för att motverka inflationen.

Ben Bernanke sade att det ekonomiska läget har förbättrats sedan en månad tillbaka, och risken för en "ordentlig nedgång" i den amerikanska ekonomin har minskat.

"Risken att ekonomin har gått in i en betydande avmattning verkar ha minskat över den senaste månaden", sade han men tillade att centralbanken "starkt kommer att motverka en erosion av de långsiktiga inflationsförväntningarna".

Bland bolagsnyheter har det varit relativt tunt. Texas Instrument tappade 1,6 procent i förhandeln sedan bolaget efter stängning på måndagen kommit med sin mittkvartalsuppdatering för det andra kvartalet. Bolaget spådde en vinst per aktie vars intervall var inom analytikernas estimat men åt det lägre hållet.

Apple sjönk med 1,1 procent i förhandeln. Under måndagen introducerades den nya Iphone 3G och sade samtidigt att den kommer att kosta mindre än den föregående modellen. En Iphone 3G i standardutförande kommer att kosta 199 dollar.

Även oljepriset hade en viss negativ inverkan på sentimentet sedan det efter en nedgång under förmiddagen vänt upp efter att bland annat både Merrill Lynch och Citigroup höjt sina prisestimat.

Ingen statistik väntas under handelsdagen men efter stängningen på tisdagen kommer News/Washington Post veckovisa konsumentförtroende.


Noteringar kring klockan 15.00:

Terminen för Dow Jones -0,708%
Terminen för S&P 500 -1,027%
Terminen för Nasdaq -1,534%
2-åriga USA-räntan +0,148, till 2,855%
10-åriga USA-räntan +0,035, till 4,033%
Olja, US WTI +2:65 USD, till 137:00 dollar per fat
Olja, Brent +2:67 USD, till 136:58 dollar per fat


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?