New York-börserna: Uppgång väntas

Terminerna indikerar uppgångar när handeln i New York inleds på onsdagen efter att bland annat Intels försäljningsprognos och Coca-Colas resultat överstigit analytikernas förväntningar. Samtidigt mottogs JP Morgans rapport med lättnad.

"Intels siffror inger ny tillförsikt. De ger en idé om investeringscykeln. Resultaten har hittills varit mixade så Intel ger med sin storlek en positiv effekt på marknaden", sade Benoit de Broissia, analytiker på Richelieu Finance, till Bloomberg News.

Bland aktier som var aktiva i förhandeln fanns Intel som steg med runt 7 procent. Nettoresultatet minskade visserligen med 12 procent jämfört med samma period förra året, men bolaget lade samtidigt fram en mer optimistisk försäljningsprognos för det andra kvartalet än vad Wall Street väntat sig.

JP Morgan, den tredje största banken i USA, klättrade 2,3 procent efter att bolagets rapport inte bjudit på några obehagliga överraskningar och resultatet var linje med förväntningarna. JP Morgan tar nedskrivningar på totalt 2,6 miljarder dollar under kvartalet relaterade till problemen på subprimemarknaden. För kvartalet innan, det fjärde 2007, var motsvarande siffra 1,3 miljarder dollar.

Coca-Cola avancerade 1,7 procent efter att bolagets resultat lyfts av bättre försäljning i Latin Amerika och Ryssland.

En timme före öppningen kom statistik som dock inte fick någon märkbar effekt på indexterminerna. KPI-siffror på 2,4 procent i mars jämfört med samma månad förra året var som väntat, medan bostadsbyggandet föll med 11,9 procent under samma månad. Där hade analytikerna i snitt väntat sig en nedgång med 5,2 procent.

Det som kan påverka marknaden senare under kvällen är bland annat att Federal Reserve presenterar sin regionala konjunkturrapport Beige Book klockan 20.00. Efter stängning kommer IBM med sin rapport.


Noteringar kring klockan 15.00
==============================
Terminen för Dow Jones+0,680%
Terminen för S&P 500+0,898%
Terminen för Nasdaq+1,614%
2-åriga USA-räntan-0,049 till 1,815%
10-åriga USA-räntan-0,019 till 3,581%
Olja, US WTI-0:20 USD till 113,59 dollar per fat
Olja, Brent-0:21 USD till 111,37 dollar per fatKommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?