1515

Wall Street: Bankoro väntas tynga

Terminerna indikerar nedgång när handeln i New York inleds på tisdagen efter en vinstvarning från Intel och fortsatt oro för tillståndet bland de amerikanska storbankerna.

Bland aktier som var aktiva i förhandeln fanns Intel som föll med 1,9 procent. Efter stängningen i New York på måndagen meddelade bolaget att det sänker sin bruttomarginal från 56 till 54 procent. Anledningen till sänkningen är att priserna på lagringsminne ser ut att bli lägre än väntat.

Citigroup backade med 3,1 procent efter att Merrill Lynch sänkt sina estimat med motiveringen att det nu väntar sig att bankjätten kommer att ta ytterligare 15 miljarder dollar i nedskrivningar kopplade till subprime- och CDO-marknaden det första kvartalet.

Dessutom har Sameer Al Ansari, vd för Dubai International Capital, sagt att det kommer att ta mer pengar från den statliga investeringsfonden för att säkra upp Citigroups finanser.

Ytterligare press på finanssektorn kan komma av att Wachovia sänkt sina prognoser för Goldman Sachs, Lehman Brothers, Bear Stearns och Morgan Stanleys resultat för det första kvartalet baserat på förväntningar om ökade lånerelaterade förluster.

Tisdagens agenda bjuder inte på några tunga amerikanska statistikhållpunkter. Men Fedchefen Ben Bernanke och Fedguvernören Donald Kohn står på talarlistan klockan 15.00 respektive 16.00. Klockan 19.00 talar dessutom Fedchefen i Dallas, Richard Fisher, om inflation och tillväxt samtidigt som Fedguvernören Frederic Mishkin pratar om ekonomiska utsikter.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?