Annons

Europabörser: Uppgångar inför USA-siffror

Europabörserna går upp på fredagsförmiddagen inför eftermiddagens amerikanska sysselsättningsstatistik. Starka USA-terminer hjälper upp aktiekurserna liksom stigande råvarupriser.

De europeiska statscheferna träffas idag i Bryssel för att diskutera ekonomiska åtgärder. De väntas förespråka snabba beslut inför nästa veckas world summit-möte.

Morgan Stanley upprepar sin positiva syn på aktier. Värdering, riskkapitulation och fundamenta ger positiva signaler. Även om det finns risker på kort sikt bör långsiktiga investerare börja ta del av dagens låga aktiepriser, tycker investmentbanken. Indexpotentialen i Europa på ett års sikt är 15 procent, uppskattar Morgan Stanley.

Gruvor, försäkring, bygg, kemi och olja är fredagens starkaste branscher. Det är ingen sektor som går riktigt dåligt.

British Airways lyfter 9 procent på sin delårsrapport. Flygbolaget höjer årsprognosen till en liten rörelsevinst från tidigare prognos om ett nollresultat.

Försäkringsbolaget Munich Re avancerar 6 procent efter att delårsrapporten inte blivit så svag som förväntat. Substansvärdet per aktie är stabilt på 105 euro, utdelningen blir åtminstone kvar på fjolårets nivå och återköpen av egna aktier ska fortsätta.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?