Annons

Stockholmsbörsen: Securitas mot strömmen

Kurserna på Stockholmsbörsen fick en klen start på torsdagen. Något annat var inte att vänta efter raset med över 5 procent under onsdagens USA-börser. Därtill föll Cisco 5,9 procent i den amerikanska efterhandeln på en rapport med svaga försäljningsutsikter. Efter lunch väntas Bank of England och ECB sänka styrräntorna vid sina sammanträden.


SIX Generalindex var klockan 10.05 ned 3,3 procent till 204 medan OMXS30-index sjönk 3,3 procent till 680. Omsättningen uppgick till 3,2 miljarder kronor.

Råvarusektorerna tog täten i baissen efter prisnedgångar på olja och metaller. Boliden backade 10,5 procent till 19,70 kronor, Lundin Mining 10 procent till 11,35 kronor, West Siberian 9 procent till 3,06 kronor och Vostok Gas 11,3 procent till 103,50 kronor.

Securitas klarade sig bättre än index efter en stark rapport för tredje kvartalet. Både omsättning och resultat var något över analytikernas förväntningar. Den organiska försäljningstillväxten ökade till 5 procent under tredje kvartalet jämfört med 4 procent motsvarande period ifjol. Planen att Loomis ska noteras separat på börsen i december ligger fast. Aktien handlades upp 1,6 procent till 79,75 kronor.

Axfoods nettoomsättning, exklusive moms, för egenägda butiker ökade under oktober med 12,6 procent, varav försäljningen i jämförbara butiker steg med 6,4 procent. Aktien adderade 0,4 procent till 142 kronor.

AstraZeneca fick rekommendationen sänkt till behåll från öka av West LB. Det påverkade inte aktien som föll med obetydliga 0,3 procent till 327 kronor. Läkemedel var bästa bransch på europabörserna på grund av marknadens jakt på konjunkturokänsliga aktier.

Avanza kommer tills vidare inte att delta i statens frivilliga garantiprogram eftersom banken har en stabil likviditetssituation och saknar exponering mot de riskområden garantin avser. Aktien sänktes 6,9 procent till 77,50 kronor.

Konsult- och utbildningsföretaget Academedia ökade resultatet efter finansnetto med 45 procent till 16 miljoner kronor under tredje kvartalet. Aktien avancerade 2,2 procent till 91 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?