Annons

USA-börser: Indexen vände ned igen

Handeln på de amerikanska börserna lyckades inte hålla kvar handelssessionens tidigare uppgångar. Indexen vände åter ned med press av arbetslöshetsstatistik och oro för hur den amerikanska bilindustrin kommer att klara sig.

Strax före klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average 0,9 procent lägre. S&P 500 backade 1,5 procent, medan Nasdaq tappade 0,2 procent.

Statistik visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade med 27.000, till 542.000 personer under vecka 46, jämfört med föregående vecka. Siffran är den högsta sedan 1992.

General Motors föll 20 procent på oro om hur den amerikanska bilindustrin kan klara sig utan det stöd på 25 miljarder dollar som representanthuset sade nej till på onsdagen. Ford backade nära 9 procent.

Finansaktier fortsatte att falla. Citigroup backade 20 procent, och har i år tappat 82 procent. JP Morgan var ned 12 procent och Bank of America tappade 7,5 procent.

På Nasdaq noterades Qualcomm, Intel, Oracle och Cisco högre. Apple och Google noterade nedgångar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?