Annons

New York: Bankerna tynger USA-börserna

Måndagshandeln i New York fortsatte i negativt territorium när en timme återstod av handelssessionen.

Klockan 21.15 var Dow Jones ned 0,8 procent. S&P tappade 0,6 procent och Nasdaq backade 0,7 procent.

Citigroup meddelade på måndagen att 50.000 jobb ska bort från bankjätten, samt att kostnaderna ska minskas med 20 procent. Nyheten fick aktien att backa 3,8 procent, och satte även press på övriga sektorkollegor så som JP Morgan, Bank of America och Goldman Sachs.

Dell fick sänkta rekommendationer av Merrill Lynch, vilket fick aktien att backa 1,4 procent. Även IBM, Apple, Hewlett-Packard och Sun Microsystems noterade nedgångar.

Alcoa fick sänkta rekommendationer av UBS, vilket bidrog till att aktien tappade 8,9 procent.

På plussidan i Dow Jones återfanns General Motors som ökade 6,6 procent. Även Exxon, Boeing och General Electric noterade uppgångar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?