Annons

Europabörser: USA-inspirerad nedgång

De europeiska börserna sjunker på måndagen efter fredagens stora nedgång på Wall Street då Dow Jones index föll 3,8 procent och Nasdaq Composite hela 5 procent.

Fordon, bank, läkemedel, detaljhandel, media och bygg leder nedgången. Bättre går det för teknik och kemi.

Fordonsunderleverantören Bodycote tappar 6 procent efter att ha meddelat en halvering av en överföring på 260 miljoner pund till aktieägarena för att i stället betala av på bolagets skulder.

United Internet sjunker 10 procent efter att Credit Suisse sänkt rekommendationen till underperform från neutral med anledning av den svaga kvartalsrapporten.

Parmalat faller 5 procent på en vinstvarning. Livsmedelsföretaget skyller på att konsumenterna i kristider överväger kända varumärken för att i stället köpa butikernas billigare egna varor.


Marknadsnoteringar klockan 11.15
DJ Stoxx 50 Europa -0,2 % 2.150
FTSE 100 London -0,8 % 4.197
DAX Frankfurt -0,3 % 4.698
CAC 40 Paris -0,3 % 3.282
SMI Zürich -1,1 % 5.770
IBEX 35 Madrid -2,1 % 8.646
MIB 30 Milano -0,7 % 20.683


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?