Annons

New York-börserna: Räkna med volatil handel

Terminerna pekar på en mindre nedgång när handeln i New York inleds på torsdagen men terminshandeln har varit mycket slagig och indikerar därmed ännu en volatil handelssession.

Bland aktier som var aktiva i förhandeln fanns Wal- Mart som tappade 0,2 procent. Detaljhandelsjätten redovisade visserligen ett resultat som överträffade konsensus men sänkte samtidigt sin resultatprognos för helåret.

Intel kom med dåliga nyheter efter stängningen på onsdagen då bolaget sänkte intäkts- och bruttomarginalprognosen för det fjärde kvartalet. Bakom sänkningen ligger försvagad efterfrågan inom alla geografiska marknader och segment. Inom pc-industrin pågår en neddragning av komponentlagren som Intel beskriver som "aggressiv". Aktien föll 4,8 procent i förhandeln.

Bättre gick det för General Motors som klättrade 7,1 procent. Enligt Bloomberg News ska Barack Obama ha satt tryck på kongressen för att redan i år få igenom ett stöd till bilindustrin på 50 miljarder dollar, samt att en person eller styrelse tillsätts hålla ordning på företagen.

En timme före öppningen kom statistik som visade att USA:s samlade underskott i handels- och tjänstebalansen minskade till 56,5 miljarder dollar i september. Analytiker hade räknat med ett underskott på 57,0 miljarder dollar, enligt Bloomberg News snittprognos.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd ökade med 32.000 till 516.000 personer, under vecka 45, jämfört med föregående vecka. Där hade analytiker räknat med 480.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News snittprognos.

Marknadsreaktionen blev först en försvagning av indexterminerna men de återhämtade sig relativt omgående till de nivåer som var innan beskeden.

Ingen ytterligare statistik, förutom veckosiffrorna över de amerikanska oljelagren klockan 16.30, väntas men till kvällen talar Fed-ledamöterna Charles Plosser, klockan 18.00, och Gary Stern, klockan 20.00.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?