Annons

Blandat på Europabörserna

De europeiska börserna noterade blandade utgångar under torsdagens handelsdag. Gruvbolag och banksektorn satte press emot och höll indexen nära nollstrecket.

Klockan 17.40 var Dow Jones Euro Stoxx 50-index upp 1,2 procent, medan det bredare Bloomberg European 500-index backade 0,2 procent.

Londons FTSE 100-index tappade 0,3 procent med energi- och bankbolag som sänken. Barclays backade 6,3 procent och gruvbolaget BHP Billiton tappade 2,3 procent. Bland förlorarna fanns även Royal Bank of Scotland som föll nära 6 procent och BP som noterades drygt 1 procent lägre. Telekombolaget BT Group agerade motvikt och steg nära 9 procent.

I Frankfurt vände DAX-index upp efter torsdagens inledande nedgångar, och var klockan 17,40 upp 0,6 procent. Siemens steg 4,7 procent efter att bolaget meddelat att det behåller vinstprognosen för helåret. MAN tappade 3,3 procent.

I Paris steg CAC 40-index med 1,1 procent. Alstom var indexets största vinnare med och steg 5,5 procent. Oljebolaget Total fanns också bland vinnarna med en uppgång 3,1 procent. Societe General tappade 6,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?