1515

USA-börserna: Nedgång på ökad finansoro

USA-börserna fortsatte tisdagens handel med fallande kurser. Rapportbesvikelser spädde på konjunkturoron hos investerarna och att American Express behövt vända sig till Fed ökar osäkerheten ytterligare i den finansiella sektorn.

Dow Jones index noterade vid 18.45 en nedgång om 3,1 procent till 8.598. På den bredare marknaden föll S&P 500 index 3,3 procent till 888 samtidigt som Nasdaq Composite index tappade 3,0 procent till 1.568.

Omsättningen var 487 miljoner aktier på NYSE medan motsvarande siffra på Nasdaq var 819 miljoner.

Den amerikanska centralbanken, Federal Reserve, har godkänt American Express begäran om att få bli ett bank holding-bolag. Beskedet är positivt för kreditkortföretaget då det blir delaktigt i regeringens 700 miljarder dollars räddningsfond, men det höjer samtidigt oron inom den finansiella sektorn. Aktien sjönk 6,3 procent.

I finanssektorn i övrigt backade AIG 9,7 procent och Bank of America 5,0 procent.

Lyxhembyggnadsföretaget Toll Brothers sade på tisdagen att intäkterna i det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår föll över 40 procent efter att finanskrisen drivit upp avbeställningarna. Aktien backade 1,5 procent.

Citigroup meddelade att banken kommer ändra villkoren för lån till ett samlat värde om runt 20 miljarder dollar till låntagare som riskerar att hamna efter med sina betalningar. Omkring 130.000 av bankens kunder skulle i så fall kunna få lägre månatliga betalningar. Aktien tappade 6,7 procent.

Starbucks vinst i det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår föll hela 97 procent. Kostnader för butiksstängningar och personalminskningar uppgavs som orsak. Caféföretaget meddelade vidare att försäljningen i jämförbara enheter för innevarande räkenskapsår kan komma att falla mellan 2 och 7 procent. Aktien backade 3,4 procent till 9,85 dollar.

Penningmarknaderna håller stängda till följd av Veterans Day.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?