Annons

New York-börserna väntas öppna nedåt

Terminerna pekar på fortsatt nedgång när handeln i New York inleds på tisdagen sedan oro för bolagsvinster och den globala ekonomin sänkt sentimentet i både Asien och Europa.

"Optimismen från Kinas stimulansplan har försvunnit och fått börserna i Europa på fall vilket pressat ned USA- terminerna", sade Ian Griffiths, på CMC Markets, till Wall Street Journal.

Bland aktier som var aktiva i förhandeln fanns Starbucks som föll med 8,3 procent sedan bolaget efter stängningen på måndagen rapporterat en resultatminskning med 97 procent för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal jämfört med samma period för ett år sedan.

American Express var 1,1 procent högre efter att Federal Reserve gett kreditkortsföretaget godkännande att bli en bank, vilket gör att företaget får tillgång till Feds och finansdepartementets åtgärder för att stötta bankerna.

Citigroup tappade 1,3 procent efter banken meddelat att den skriver om avtalen på bolån till ett värde av 20 miljarder dollar för låntagare som riskerar att komma efter med sina betalningar.

Toll Brothers har rapporterat en 41 procentig resultatminskning och lät bli att ge någon helårsguidning vilket fick aktien att tappa 5,3 procent.

"De dåliga nyheterna fortsätter att komma. Mer och mer företag visar att de har problem och de ekonomiska utsikterna fortsätter att förvärras", sade Roger Kunz, chefsstrateg på Clariden, till Bloomberg News.

Från USA väntas ingen statistik då penningmarknaden är helgstängd på grund av Veterans Day. Börsen har dock öppet som vanligt.

Noteringar kring klockan 15.00
==============================
Terminen för Dow Jones -1,643%
Terminen för S&P 500 -1,671%
Terminen för Nasdaq -1,492%
2-åriga USA-räntan stängd
10-åriga USA-räntan stängd
Olja, US WTI -1:71 USD till 60:70 dollar per fat
Olja, Brent -1:68 USD till 57:40 dollar per fat


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?