Annons

Europabörser: Recessionsrädsla tynger kurser

Europabörserna pekar ned på tisdagen då placerarna kommit in i ett stämningsläge där de förväntar sig att resultatnedgången i de noterade bolagen kommer att förvärras.

Bank, försäkring, gruvor, olja och finans är de svagaste sektorerna. Teleoperatörer är ensam bransch på plussidan.

Husbyggaren Taylor Wimpey upplever den sämsta marknaden på 25 år. Bolagets orderingång har minskat 40 procent och bolaget fortsättter förhandla med kreditgivarna om lånevillkor. Aktien tappar 5 procent.

BNP Paris kan ha brutit mot insiderreglerna i samband med finasiering av en affär för den japanska fastighetsutvecklaren Urban Corp. Aktien faller 4 procent.

InterContinental Group, ägare till Holiday Inn-varumärket, rapporterar 28 procents nedgång i tredje kvartalets vinst. Bolaget meddelar att försäljningen har drabbats av en skarp nedgång under oktober. Aktien minskar 5 procent.

Mot strömmen går Vodafone som klättrar 6 procent på sin rapport. Bolaget upprepar vinstprognosen för helåret och höjer prognosen för kassaflödet.

Marknadsnoteringar klockan 11.15
DJ Stoxx 50 Europa -2,0 % 2.252
FTSE 100 London -1,7 % 4.329
DAX Frankfurt -2,2 % 4.917
CAC 40 Paris -2,5 % 3.416
SMI Zürich -2,5 % 5.939
IBEX 35 Madrid -2,6 % 9.052
MIB 30 Milano -1,8 % 21.685


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?