Annons

Banker förlorare på sura USA-börser

USA-börserna vände under handelsdagen från initiala uppgångar till negativt territorium. Oron över de amerikanska bolagen sänkte stämningen som i inledningen var god efter det stimulanspaket som Kina meddelat för ekonomin värt 585 miljarder dollar.

Paketet inkluderar bland annat skattesänkningar och infrastrukturinvesteringar. Circuit City aktien kraschade efter att bolaget ansökt om konkursskydd.

Dow Jones index var vid stängning ned med 0,8 procent till 8.871. På den bredare marknaden minskade S&P 500 index med 1,3 procent till 919 medan Nasdaq Composite index backade med 1,9 procent till 1.617.

Omsättningen på NYSE uppgick till 1.148 miljoner aktier och på Nasdaq till 1.698 miljoner aktier.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned fyra punkter till 3,75 procent samtidigt som trettioårsräntan var ned fem punkter till 4,21 procent.

Försäkringsbolaget American International Group, AIG, ökade 8,1 procent. Bolaget har nått en ny överenskommelse med amerikanska myndigheter. De nya villkoren innebär bland annat att bolaget kommer betala lägre ränta. Detta sedan bolaget rapporterat en förlust på över 24 miljarder dollar i kvartalet.

I övriga finanssektorn befann sig det mesta under minusstrecket. Citi tappade 5,0 procent, Bank of America minskade 4,9 procent medan Goldman Sachs trycktes ned 8,5 procent.

General Motors nedgraderades av Deutsche Bank från behåll till sälj i spåren av fredagens svaga rapport. Oron över bolagets likviditet var stor och aktien rasade 23 procent till 3,36 dollar.

Branschkollegan Ford retirerade 4,5 procent.

Ericsson-konkurrenten Nortel kom med en svagare rapport än väntat och sänkte även flera av sina prognoser för helåret. Aktiemarknaden var inte imponerad och kursen sänktes 20,5 procent.

Den stora elektronikåterförsäljaren Circuity City Stores slaktades i handeln. Kursen trycktes ned 92 procent sedan bolaget ansökt om konkursskydd enligt Chapter 11.

McDonalds ökade 1,8 procent till 56,48 dollar med stöd av en stark försäljning i oktober. Burger King stärktes 0,3 procent medan Wendys tappad 10 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?