Wall Street Direkt: Rally eller ras idag?

Vilken fullständigt hopplöst irrationell Vilda Västern-dag här på börsen igår!
Volatiliteten antog under större delen av dagen nivåer som vi inte sett på länge.

Inga nyheter styrde marknaden, enbart rykten och kollektiva chansningar.

Plötsligt var Dow-indexen på väg rakt genom börsgolvet, föll ner med nästan 900 punkter.

Då hörde jag en av de mest ärrade tjänstemännen här inne i börshuset nämna att det kanske var dags att förbereda sig för att indexen var på väg mot den kritiska stopp-nivån.

New York-börsen ledning har bestämt att stoppa all börshandel under en timme om Dow-indexet skulle falla 1.100 punkter två timmar före börsstängningen. På samma sätt stoppas handeln under två timmar om indexet faller med 2.200 punkter tre timmar före stängningen.

Pessimisterna här på Wall Street tror att köpvågen under sluthandeln igår inte får någon uppföljning idag, tvärtom, vi kommer att tvingas uppleva ett nytt börsras redan under den inledande handeln.

Alla nervösa investerare kommer att försöka plocka hem vinster idag...

Optimisterna tycks utgå från att Federal Reserve nu är nära en globalt koordinerad räntesänkning som drar i gång ett seriöst rally idag.

Enligt Wall Street-gurun James Cramer har rädslan för en global härdsmälta nu kommit till sådana nivåer här på Wall Street att det blir fortsatt börsfall.

På efterbörsen i natt var det blandad stämning...


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?