New York: Raset i USA tar fart

När en timme återstod av måndagens handelssession upplevde de amerikanska börserna fritt fall. Oro på de europeiska finansmarknaderna bidrog till att pressa indexen ordentligt.

Dow Jones Industrial Average backade 6,0 procent, motsvarande 617 punkter och låg på 9.707. S&P föll 6,4 procent och Nasdaq var ned 6,7 procent.

Oljebolagen agerade sänken med press av att oljepriset låg under 89 dollar per fat när golvhandeln stängde på Nymex.

Även läkemedelssektorn ingick bland de största förlorarna. Johnson&Johnson och Pfizer backade båda 5 procent, medan Bristol-Myers var ned 6 procent.

IBM, Chevron, Boeing och McDonald's vägde tyngst för Dow Jones. Någon motvikt fanns inte på plussidan.

Alcoa tappade 10 procent sedan analytiker sänkt bolagets vinstutsikter och riktkursen för aktien.

Det såg mörkt ut även för finanssektorn. Bank of America, JP Morgan och Citigroup backade alla när en timme återstod av måndagens handelssession.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?