1515

USA-terminerna pekar brant nedåt

Terminerna indikerar en klart negativ öppning när handeln i New York inleds på fredagen på fortsatt oro för den globala ekonomin och efter stora fall på marknaderna i både Asien och Europa.

"Investerarna är överraskade över det totala stoppet i den underliggande globala ekonomin. Det finns överallt nu och det bör inte vara någon av de tyngre ekonomierna som kommer undan detta", sade Espen Furnes, förvaltare på Storebrand Asset Management, till Bloomberg News.

Decemberkontrakten för både Dow Jones och S&P 500 föll tidigare under dagen med över 6 procent, vilket utlöste en så kallad max limit för båda kontrakten.

I omvärlden har Nikkei 225 fallit med 9,6 procent och i Europahandeln var FTSE 100 8,4 procent ned och DAX tappade 8,6 procent vid 15-tiden.

Bland aktier som var handlades aktivt i förhandeln fanns General Motors, som föll med 13 procent och Ford som backade med 14 procent efter att Toyota rapporterat en nedgång i kvartalsförsäljningen för första gången på sju år.

Apple sjönk med 7,9 procent sedan Samsung rapporterat sitt största resultatfall på tre år.

Exxon Mobile var 6,4 procent lägre sedan råoljepriset handlats ned mot 63 dollar per fat på Nymex.

Microsoft var 6,1 procent ned efter att bolaget redovisat sin rapport efter stängningen på torsdagen. Både resultat och omsättning överträffade förväntningarna, men aktien tyngdes av att mjukvarujätten samtidigt sänkt sin prognos för innevarande kvartal.

På fredagens amerikanska agenda finns klockan 16.00 statistik över försäljningen av befintliga bostäder i USA för september, här väntas en uppgång med 0,8 procent.


Noteringar kring klockan 15.00
==============================
Terminen för Dow Jones -6,269%
Terminen för S&P 500 -6,556%
Terminen för Nasdaq -6,781%
2-åriga USA-räntan -0,2315 till 1,3729%
10-åriga USA-räntan -0,1758 till 3,4987%
Olja, US WTI -4:21 USD till 63:63 dollar per fat
Olja, Brent -4:02 USD till 61:90 dollar per fat


Innehåll från E-dropAnnons

En mer hållbar och effektiv transportkedja med mottagarfria hemleveranser

Susanne Hjorthagen, VD
Susanne Hjorthagen, VD

Att e-handla är smidigt och förenklar vardagen, men varför ska vi behöva vara på plats för att ta emot leveransen? Hemleveranser av dagligvaror och paket kan med E-drop vara lika enkelt och säkert som att ta emot posten i brevlådan!

Mottagarfria leveranser skapar full flexibilitet för både transportör och mottagare då alla leveranser till ett område kan göras samtidigt på ett enkelt, säkert och smidigt sätt, helt utan integrationer. E-drops kommunikationsplattform och leveransskåp med kyl- och frysfack minimerar inte bara antalet mil för transportören utan innebär även att mottagaren själv tar kontroll över sina leveranser och hämtar när det passar dem bäst på dygnet, oberoende om det är paket eller dagligvaror.

– Last-mile är något som utvecklas snabbt. Med vår erfarenhet och bakgrund från systemutveckling och hantering av färska grönsaker, med höga krav på effektiv och temperaturkontrollerad logistik, såg vi stora möjligheter för att utveckla en oberoende och hållbar last-mile lösning. Vår plattform säkerställer att mottagarfria leveranser tas om hand och förvaras säkert med intakt kylkedja i direkt anslutning till ditt hem, säger Susanne Hjorthagen, VD.

Enkelt och utan krav på integration med transportör eller e-handlare

Vi har valt att integrera display och skanner i leveransskåpet och använder oss av streckkoden som finns på leveransen. På så sätt får chauffören enkelt access att lämna produkter i skåpet. Tjänsten är flexibel och vi har leveransskåp anpassade för villa/radhus, flerfamiljsfastigheter, kontor och även för hemtjänsten där vår tjänst frigör värdefull tid för personalen att göra mer värdeskapande med tiden än att handla mat, säger Susanne Hjorthagen.

Förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveransen

Leveransskåpen från E-drop placeras med fördel så nära bostaden som möjligt. Skåpen för villa och radhus är designade för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och består av en kyl och frys som enkelt schemaläggs. Skåpen i flerfamiljsfastigheter har flera luckor i en större modul med separata paketfack och kyl- och frysfack.

– E-drop är en tjänst som förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveranserna för alla intressenter i logistikkedjan. Vi är nu i en spännande fas och kommer expandera kommersiellt tillsammans med partners för att accelerera tillväxt, avslutar Susanne Hjorthagen. 

Om oss

E-drop är del av en snabbväxande logistikverksamhet med rötter i Europas största företag inom frukt och grönt. Vår tjänst tillgodoser behovet av en mottagarfri logistiklösning för obruten kylkedja som är flexibel för alla användare. 

Läs mer: www.edrop.se 

Kontakta: Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med E-drop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?