USA-börserna återhämtar sig något

De amerikanska börserna fortsatte backa under fredagens handel, men indexen noterades något högre än i inledningshandeln. Finanssektorn tillsammans med fordonsindustrin och energisektorn tyngde sentimentet.

Vid klockan 18 hade Dow Jones backat med 3,1 procent, S&P hade tappat 3,1 procent och Nasdaq gått ned med 2 procent.

Finanssektorn tyngde med stora förlorarna som Bank of America som var ned 7,3 procent, Citigroup som tappade 5,9 procent och JP Morgan Chase som handlades ned med 5,3 procent.

Även fordonsindustrin tappade på bred front med General Motors som den stora förloraren. Toyota rapporterade sitt första försäljningstapp på 7 år i USA, vilket tyngde sentimentet för fordonstillverkarna. General Motors backade med 13,6 procent

Energisektorn backade under fredagen med Chevron och Exxon Mobile som sänken. Chevron gick ned 5,7 procent och Exxon Mobile tappade 3,8 procent. En bidragande orsak till energisektorn nedgång var att råoljepriset på fredagen gått ned med över 3 dollar.

Vid sidan om dessa sektorer gick General Electrics ned med 4,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?